La Guàrdia Urbana s'endú les urnes de l'Ajuntament de Tarragona per impedir el referèndum

Segons fonts de brigada municipal de Tarragona, feia dies que agents de paisà vigilaven la nau, fins al punt que alguns treballadors havien detectat policies dormint a la zona

 

28 septiembre 2017 11:00 | Actualizado a 28 septiembre 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'ha presentat aquest matí a la nau de la brigada municipal de l'Ajuntament al polígon Francolí i s'ha emportat les urnes del consistori amb un camió de la Brigada. Es tracta de les urnes que es fan servir per les eleccions ordinàries al municipi. Segons fonts de la brigada, es tractaria d'unes 800 urnes.

L'acció de la Guàrdia Urbana respon a una ordre de la Fiscalia General de Catalunya, que obliga a la policia custodiar les urnes per evitar el referéndum. La disposició de Fiscalia diu que "Se deberá garantizar la custodia de las urnas y asegurar que el material electoral (...) no sea utilizado el día 1 de ocubre, informando de cualquier incidencia o novedad que se produzca en su custodia o uso antes o durante el día 1 de octubre".


Segons fonts de brigada municipal de Tarragona, feia dies que agents de paisà vigilaven la nau, fins al punt que alguns treballadors havien detectat policies dormint a la zona.



Finalment, avui els agents han actuat i una patrullada de la Guàrdia Urbana s'han presentat a la nau acompanyats d'agents de paisà de la Policia Nacional.

Tot i que els treballadors ja els havien vist per la zona, aquests han reconegut haver quedat molt sorpresos en saber que s'havien d'endur les urnes. Ells mateixos han estat els encarregats de dur les urnes al camió que se les havia d'emportar.

Ara les urnes queden sota custòdia de la Guàrdia Urbana, fins a noves ordres.

Comentarios
Multimedia Diari