Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Jove de Tarragona descarrega el seu primer 4de9 amb folre i pilar

La Colla Vella descarrega el 4de9 sense folre, el castell més gran vist mai al Catllar

Martí Castillejo

Whatsapp
Imatge de la colla Jove de Tarragona amb l'agulla del seu primer 4de9 amb folre i pilar. Pere Ferré

Imatge de la colla Jove de Tarragona amb l'agulla del seu primer 4de9 amb folre i pilar. Pere Ferré

Passades les 6 de la tarda els grallers de la Vella i Jove de Tarragona entonaven el cant dels segadors, com ja va sent típic a les diades castelleres. Al sorteig de rondes, Castellers de Vilafranca sortien primers amb el 3de9 amb folre, en que la rengla de l’esquerra ha hagut de treballar a la descarregada. Els segons a obrir ronda han sigut la Jove de Tarragona que ha optat pel 5d9f que han descarregat sense dificultat. 

La Vella per la seva banda ha obert amb el 4de9 amb folre i pilar que han descarregat sense problemes.

A segona ronda, els Verds han optat pel 2de9 amb folre i manilles, que despres d’un peu desmuntat han anat amunt i han descarregat treballant la sortida dels pisos superiors.

La Jove de Tarragona afronta la segona ronda amb el gran repte de la jornada, el 4de9 amb folre i pilar, primer cop que el duien a plaça. El castell ha pujat segur, mantenint les mides a tots els pisos. Quan l’estructura s’ha desfet i el pilar ha quedat sol, el terç l’ha hagut de treballar de valent pero salvant la descarregada amb gran ovació de plaça. 

FOTO: Pere Ferré

La Vella en segona ronda ha sorpres a plaça amb el 4de9 sense folre. Despres de 2 peus desmuntats amb els terços de l’estructura ja col•locats, el castell ha tirat amunt amb un moviment constant al pis de segons que amb tot el pes a dalt s’ha assentat.

Per un moment l’acotxador semblava que dubtes i tires avall pero ha seguit amunt i el castell s’ha carregat, fent esclatar la plaça. El castell s’ha descarregat amb un treball per part de tota la colla, aconseguint aixi descarregar el castell mes gran vist mai al Catllar. 

FOTO: Pere Ferré

Els Castellers de Vilafranca han tancat la seva ronda de castells amb el 4de9 amb folre. Els pisos de quarts i quints han hagut de treballar pero en tot moment han mantingut les mides del castell i l’han pogut descarregar. La Jove per la seva banda ha descarregat el 9d8, castell que enguany ja han descarregat en varies ocasions.

La Vella tanca la ronda de castells amb el 5d9f despres d’un peu desmuntat. El castell ha pujat amb una feina des del principi de l’estructura del tres pero que han anat salvant. En el moment de la segona aleta, el quart de la rengla ha perdut la ma dreta i el castell ha cedit, quedant tant sols en carregat

A la ronda de pilars la Jove de Tarragona arrodoneix la seva diada descarregant el segon pilar de 8 de la temporada, despres d’una defensa excepcional.

Els castellers de vilafranca opten pel pilar de 6 i la vella descarta el pilar de merit. La vella tanca diada amb dos pilars de 5 i la jove amb el vano de 5.

Temas

Comentarios

Lea También