La Jove de Tarragona estrena el 2de7 i el pilar de sis a la diada de Cambrils

Els Xiquets de Cambrils assoleixen el tercer 3de7 del curs juntament al 2de6 i els de Sant Pere i Sant Pau fan una diada amb la gamma alta de set. Els Brivalls van caure per primer cop aquesta temporada.

30 junio 2019 08:13 | Actualizado a 30 junio 2019 08:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dissabte va ser segurament el dia més calorós des de principi d’any i les jornades viscudes ahir a les places de casa nostra va ser de molta calor, suor i beure molta aigua entre ronda i ronda per evitar la deshidratació. 

En un cap de setmana en que les mirades estan centrades a la diada d’avui de la Festa Major de Terrassa, on els Minyons vol estrenar el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de vuit i la Joves volen estrenar la gamma extra amb el pilar de vuit amb folre i manilles, a casa nostre ahir va haver-hi tres diades. 

La del matí a Reus amb l’actuació en solitàri dels Xiquets de Reus, que la podeu consultar a la secció de Sant Pere i dues a la tarda, totes tres amb motiu de Sant Pere. 

La primera de la tarda va ser a Cambrils on actuaven els Xiquets de Cambrils i la Jove de Tarragona. La colla local, que divendres va assajar per primer cop al nou local d’assaig, tenia l’objectiu de fer el tercer 3de7 de la temporada. 

En primera ronda van sumar el setè 2de6 de la temporada i el 46è consecutiu que descarreguen.

L’últim que van carregar va ser el 2015 i en aquests 4 anys han anat fent rotacions a l’estructura, cosa molt meritòria, ja que el dos és un dels castells més tècnics i complicats. 

A tercera ronda, després d’un intent desmuntat, els cambrilencs van sumar el tercer 3de7 del curs i ja estan a sols dos tresos més per ser considerada colla de set de cara a la Coordinadora de Colles Castelleres. Per tancar la diada van fer el 4de6.

La Jove de Tarragona es va prendre la diada a un tempo més relaxat després de Sant Joan però amb previsió destrenes. El motiu de d’agafar-se la diada amb calma era que entre les camises de la Jove hi havia molta gent que s’havia agafat les vacances desprès de Sant Joan. 

Els de la camisa lila van obrir la diada amb el 4de7 amb el pilar, castell que ja van estrenar amb un pis més al Castell de Montjuïc de Barcelona ara farà tot just unes setmanes enrere. 

A segona ronda van encarar el primer 2de7 del curs, que tot i no tenir les millors mides van poder completar-lo. Aquest castell els hi interesa rodar de cara a pujar dos pisos més, en una temporada on tenen cites d’alt nivell casteller, com El Catllar, l’Arboç o Sant Fèlix, a més a més de les dues festes majors de la ciutat. 

Els de Cambrils estan a sols dos castells de convertir-se, per dret, en colla de set pisos

A tercera ronda van haver de desmuntar el 4de8, però tornar-hi després per descarregar-lo. Tot i haver completat el primer 4de9 amb folre fa just cinc dies, el carro gros és un castell que ràpidament pot perdre les mides i més val desmuntar-lo per evitar una caiguda desafortunada.

A la ronda de pilars, els tarragonins van estrenar el pilar de 6, convertint-se en la setena colla que el fa enguany. 

L’altres diades del Camp va ser al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Allà la colla local també va anar relaxada desprès de Sant Joan. A primera ronda van descarregar el 2de7 seguit del 5de7 a segona ronda. Van acabar la diada amb el 4de7 amb el pilar. 

Els Xicots de Vilafranca han fet l’únic castell de vuit de la diada i ho han fet de sortida després d’un intent desmuntat. A segona ronda van desmuntar el 5de7 i van seguir amb el 3de7 en ronda de repetició. A tercera ronda els vilafranquina, van tornar amb el 5de7 i aquesta vegada van poder descarregar-lo. 

Els Brivalls van obrir la diada amb el 3de6 amb el pilar però a segona, van patir la primera caiguda del curs amb el 3de6. A tercera ronda, van renunciar al castell, segurament per les contosions que van patir els membres dels de Cornudella i van anar directes a la ronda de pilars. 

Per últim, els Castellers de Badalona van fer un bon paper  a Tarragona amb el 3de7, 4de7 i 3de6 amb el pilar..
 

Comentarios
Multimedia Diari