Una Santa Tecla amarga per a les colles de Tarragona

El 9 de 8 i el 3 de 9 amb folre carregat per la Jove, els millors castells d’una diada farcida d’intents que no acaba de satisfer a cap colla

23 septiembre 2019 12:05 | Actualizado a 24 septiembre 2019 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de la Font es va tornar a omplir per ser testimoni del què havia de ser una gran jornada castellera. 

Santa Tecla és un dels examens més importants de les colles de la ciutat i, enguany, la majoria van sortir amb deures pendents o a mig fer. 
Després que els grallers de les quatre formacions van interpretar l’himne dels Segadors i s’alcés la bandera independentista, la colla Jove Xiquets de Tarragona obria la diada. 

Els Verds brillen a mitges

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau és una de les formacions del món casteller que ha mostrat en els darrers anys una evolució immillorable a una velocitat excel·lent. I ahir volien demostrar que segueixen creixent i somiant. 

Els Verds va sortir de plaça amb  els deures a mig fer, tot i aconseguint un dels grans objectius que tenien dins del seu programa. 

El castell de sortida va ser un 3de8 de postal marca de la casa i insígnia de la colla que no ha presentat cap problema. 

El gran moment arribava en segona ronda. Els de Sant Pere i Sant Pau volien fer justícia descarregant el 2de8 amb folre. Una estructura que ja van estrenar per Sant Magí i que els va quedar molt aprop d’assolir-lo quan el folre es va enfonsar. 

El gran domini que tenen sobre l’estructura del dos és admirable i ho van fer notar ahir.

La feina feta sobre el folre que es va presentar ahir va ser compacte i ferm en tot moment sense que fés perillar el castell. Tot una mostra de confiança. 

Sorprenentment, en la tercera ronda els Verds van ensopegar amb el 4de8 deixant-lo en carregat, fet que no el deixaven en carregat des de l‘any passat pel Concurs de Castells de Tarragona.

Si més no, és cert que no va pujar amb els millors mides i conforme anava avançant, les va anar perdent considerablement. Fet que va provocar que un dels pilars acabés cedint més del compte i l’estrucutra fés llenya poc després de fer l’aleta. 

El segon pilar de mèrit i l’últim que va veure la plaça va ser l’espadat de sis de Sant Pere i Sant Pau amb gran mestratge sobre ell. Tot i que els hagués agradat pujar-lo un pis més, els Verds van presentar ahir el seu bon estat de forma, el millor dels últims temps i encara els queda molta temporada per anar complint reptes i somiar amb noves estructures.

Serrallo amb molt de futur

Els Xiquets del Serrallo era una de les colles que venia amb tot l’artilleria pesada preparada per treure. 

Venint d’una temporada amb un rodatge de castells de la gamma alta de set admirable i després d’un Sant Magí màgic que els va somriure com ells volien, els del barri mariner volien fer una passa més en el seu historial. Porten tantejant i ultimant el castell de vuit des de principis d’estiu havent-lo descarregat en nombroses ocasions net a l’assaig i col·locant aixecador de la mateixa manera. Hi havia rumors que podrien haver-lo intentat per la Diada Nacional de Catalunya, però una sèrie de condicionants i factors van determinar que Santa Tecla era el dia idoni per provar-lo.

Si més no, era un objectiu que passava per descarregar el 2de7 en primera ronda.

Després de fer un intent desmuntat per indecisió i marxa enrere de la canalla però amb un tronc ferm, la segona ronda va ser la bona. 

I així va ser. De postal. Cap moviment que el fés perillar tant en la pujada com en la baixada completant així el segon de l’any.

Dit i fet, els de la camisa blaumarí van fer el primer intent de la seva història de 3de8 en tercera ronda. 

El castell no presentava males mides ni cap bellugeig que augurés cap fallida. Però la canalla no ho va tenir clar i el van desmuntar. Segon intent. Els va passar quelcom similar. Tot i això, un tronc impecable demostrant la feina feta a l’assaig convertint ambdues proves en tota una declaració d’intencions que augura un futur prometedor.

En cinquena ronda, van completar la diada amb el 4de7 amb el pilar.  Una estructura que tenen més que dominada, tot i que la banda del tronc central va haver de treballar.

Una Jove condicionada

El castell de sortida dels del Cós del Bou va ser un 9de8. Tot i ser molt treballat, el van assolir amb èxitit ja que presentava nombrosos canvis a tronc a causa de les lesions i baixes que arrossegaven del Primer Diumenge de Festes. 

Els de la camisa lila volien sortir de plaça amb més d’un gamma extra sota l’aixella i van voler afrontar el 4de9 amb el pilar. Una aposta ambiciosa tenint en compte que feia poc més d’una setmana els havia quedat en carregat i amb diverses baixes. Tot i així, el van voler provar. 

L’estructura del quatre era impecable i tenia bones sensacions. Un petit entrebanc en els pisos superiors va provocar que s’acabessin precipitant i el castell cedís poc després que es coronés el quatre. 

Una llenya que va tenir conseqüències en la tercera ronda amb el 3de9 amb folre. L’estructura pujava amb nervis i tremolosa. Poc després de fer l’aleta, el pilar de la rengla va acabar saltant pel desgast.

El 4de8 va servir a la formació del Cós del Bou com a castell de garanties per tancar la ronda de castells que no va presentar cap problema. 

Amb el pilar de mèrit de set amb folre van remuntar i cloure una diada de la que no van sortir molt contents. 

La formació, tot i venir condicionada, no va voler defallir en el seu programa i van ser ambiciosos provant el quatre amb el pilar. Però la caiguda prematura d’aquest que no va fer justícia al treball d’assaig, van acabar de completar un dia amb agredolça que esperen reconduir per aquest final de temporada. 

Matalassers dins d’un bucle

Una de les grans incògnites de la jornada van ser Els Xiquets de Tarragona. Tothom es pregunta què els està passant a la colla degana de la ciutat. Si més no, sembla ser que no aixequen cap des del frustat Sant Magí. Tot i no començar amb els millors registres aquest inici de curs, els del Pati del Pou aspiraven a remontar el nivell per les festes de Sant Magí. Diada on se’ls va atravessar i van sortir amb els dos bàsics de vuit. 

De la mateixa manera els va passar el Primer Diumenge de Festes fent un intent de 5de8 i dos intents desmuntats de 3de9f. I ahir no se‘n van ensortir. 

El castell de sortida va ser, novament, el 5de8, castell que van estrenar per la Diada Nacional i que ja havien intentat amb anterioritat. 
L’estructura no presentava males sensacions tret del moviment natural dels nervis que poguessin tenir. Quan ja el tenien pràcticament tot dalt, la canalla va baixar i van decidir desmuntar. 

Perseverants, van voler insistir. Volien fer justícia als assajos fets. En el segon intent, amb aixecador del tres col·locant-se i el del dos apunt de fer-ho, el van tornar fer enrere. La falta de confiança es podia palpar en l’ambient. 

Tot i això, no van voler treure el peu de l’accelerador i van seguir el seu programa amb el castell de nou. 

Els nervis hi estaven i es notave. Gran part de l’estructura va pujar prou bé, no presentava males mides. Però la indecisió en els pisos superiors va fer que la canalla es fes enrere. Tot i això, el castell augurava bones sensacions i es podria haver carregat.  

Tots tres intents desmuntats van fer decidir que la colla degana apostés en quarta i cinquena ronda els bàsics de vuit. Els Xiquets de Tarragona van sortir amb una barreja de ràbia i impotència que hauran de reconduir per tal de recuperar moral i afrontar un final de temporada digne.

Comentarios
Multimedia Diari