A Montblanc, els Torraires revaliden el tres de set

A la Pobla de Montornès els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan el 3de8, i la Colla Joves fa el 3de9 amb folre a la capital de la Conca

09 septiembre 2018 17:06 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarda farcida de diades castelleres al Camp de Tarragona. I una tarda que els Torraires de Montblanc no oblidaran, ja que ahir al vespre van tornar a descarregar el 3de7, i a més a més com a castell de sortida. Aquest castell el van recuperar l’any passat en aquesta mateixa diada i feia 20 anys que no l’havien descarregat. 

En segona ronda van fer el segon 2de6 de la temporada i van tancar la seva actuació amb el primer 5de6 descarregat de la temporada, aparcant així l’atac a un probable 4d7 com havia manifestat el seu cap de colla.

Aquest últim castell però podria veure la llum a la Trobada de Colles del Sud a final de temporada. Els Torraires van tancar la seva actuació amb el primer pilar de 5 descarregat de la temporada, castell que l’any passat no van assolir.

La Colla Joves tornava d’uns dies de vacances després de Sant Fèlix amb les piles recarregades i de sortida van plantar un 3de9 amb folre que no els hi va presentar cap mena de problema. A segona ronda encaraven el 4de9 amb folre, castell que enguany els hi va costar sortir del pati d’assaig però que ja han completat.

El castell amb sisens col·locats ha anat avall i han optat per muntar el 5de8 que han hagut de desmuntar novament però que finalment han pogut descarregar. A ronda de pilars van carregar el pilar de 6. Per tancar ronda van fer el 2de8 amb folre. La tercera colla en actuar van ser els Castellers de Badalona que van fer 4de7, 2 intents desmuntats de 2d7, intent desmuntat de 3de7 i pilar de 5.

L’altra notícia destacada de la jornada d’ahir és el 3de8 descarregat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que després del cop emocional que van patir per Sant Magí en què la quinta del pilar de 7 amb folre va patir una lesió greu, han sabut recuperar-se. I és que aquesta quinta és una peça fonamental en la majoria de construccions dels de la camisa verda, però el 3de8 d’ahir demostra que tenen una gran capacitat de regeneració i no els impedeix fer castells de 8. Van completar la seva actuació amb el 5de7 i el 4de7 amb el pilar.

Juntament amb ells hi actuaven els Xiquets del Serrallo que van fer una bona actuació amb el 3de7, 4de7 i 3de7 amb el pilar. Cal recordar que d’aquí a dues setmanes els del Serrallo tenen Santa Tecla, i en declaracions a la televisió del cap de colla, estan treballant el 3de8 al pati d’assaig i podria ser un dels castells que portessin. 

A l’altra banda de la plaça estaven els Castellers d’Altafulla i els Nois de la Torre. Els de la camisa morada van poder arrossegar suficients camises a plaça per a poder dur una estructura de 7 pisos en forma de 3de7, però van haver de renunciar al 3de6 amb el pilar i finalment van fer el 4de6 i el 2de6. 

Els Nois de la Torre, per la seva banda, venien d’una molt bona Santa Rosalia, havent descarregat el 5de7 amb el pilar, el primer que feien en la seva història. Les intencions dels de la camisa blau cel era portar castells de 7 amb el pilar, ja que tenien algunes baixes als pisos de quarts i segons que els impedia fer el 5de7, però finalment van fer el 3de7, 4de6 amb el pilar i el 2de6.

Una de les altres diades que tenia cert interès, era la Diada Nacional, a Bràfim on actuaven la Colla Vella dels Xiquets de Valls i en solitari. Els de la camisa rosada van aprofitar aquesta diada per a rodar estructures, amb el 3de8, 4de8, 5de7, 4de7 amb el pilar, 4de7, un pilar de 5 i 5 pilars de 4.

A Alcover els Xiquets d’Alcover van fer 3de6 amb el pilar, intent desmuntat de 2de6 i 3de6, 3de6 i pilar de 4 aixecat per sota. Els de Tortosa sols un 3de6 per falta de camises i els Minyons de l’Arboç 3de6, 4de6 i 3de6 amb el pilar. I a Poboleda a la Fira del Vi, els Brivalls van fer 3de6, 2de6, 4de6 i 2 pilars de 4 i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta 3de6, intent desmuntat de 3de6 amb el pilar, 4de6 i pd4.

Comentarios
Multimedia Diari