Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Junta Electoral decidirà qui serà el diputat provincial d'ERC

El regidor de Constantí Dani Rodríguez assegura que ha signat per les dues candidatures

EFE

Whatsapp
Pau Ricomà, durant la roda de premsa que ha ofert aquest dijous. Foto: Cedida

Pau Ricomà, durant la roda de premsa que ha ofert aquest dijous. Foto: Cedida

La Junta Electoral decidirà qui serà el diputat provincial d'ERC a Tarragona després de la denuncia de l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca, per la designació del portaveu del grup municipal de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà.

El mateix Ricomà ha mostrat avui el contenciós administratiu presentat per Roca a la Junta Electoral de Zona per impedir que prengui possessió com a diputat provincial aquest pròxim dilluns. La denúncia es fonamenta en el fet que hi ha quatre avals repetits per als dos candidats i Ricomà ha lamentat que es "judicialitzi" un problema que "pot resoldre's internament", la qual cosa "perjudica la imatge del partit". El contenciós també dubta de la veracitat d'algunes firmes, extrem que Ricomà ha qualificat d'"absolutament inacceptable".

Segons el reglament d'ERC, que avui ha comentat Ricomà, l'executiva territorial proposa una terna a l'executiva nacional, que és l'òrgan competent per designar als representants en les diputacions provincials. A Ricomà el va proposar l'executiva comarcal i va rebre 16 avals dels 27 regidors electes d'ERC en el partit judicial de Tarragona i a Roca, la regional i va obtenir 14 avals, és a dir, que sumen trenta i són tres més dels quals correspondrien.

La denúncia de Roca assenyala que el regidor de Constantí Dani Rodríguez va signar davant seu i, no obstant això, la rúbrica consta també en els avals de Ricomà, si bé "amb dubtes raonables sobre la seva autenticitat". També "resulta xocant que el regidor Josep Forasté avali la candidatura de Ricomà, quan va concórrer com suplent a la candidatura de Roca", ressenya el contenciós.

Després d'exposar els seus motius, la denúncia demana la "suspensió cautelar de la proclamació de Ricomà com nou diputat provincial", un acte previst aquest pròxim dilluns al migdia.

Comunicat des de Constantí

Aquesta tarda, ERC de Constantí ha emès un comunicat on assegura que els seus dos regidors, Dani Rodríguez i Domingo Garcia, van signar tant per la candidatura de Ricomà, com per la de Roca. "És cert que vam signar pels dos candidats. Per nosaltres, els dos candidats són persones molt vàlides. Tots dos es mereixien poder anar a la Diputació de Tarragona perquè estem convençuts que farien una feina molt positiva per tota la província. En cap cas teníem cap sospita que es presentarien les dues candidatures davant de la junta electoral , sinó que crèiem que l’escollida per l’Executiva Nacional seria l'única que es presentaria davant de la Junta Electoral de Zona de Tarragona", han explicat. A la vegada, neguen qualsevol falsificació de signatures.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También