Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La PAH es concentra al Palau de Justícia de Tarragona

Segons l’organització, actualment hi ha una cinquantena de casos diaris a Catalunya

Diari de Tarragona

Whatsapp
Pla general d'una trentena d'activistes de la PAH concentrats a les escales d'accés els jutjats de Tarragona. Imatge del 20 de febrer del 2019

Pla general d'una trentena d'activistes de la PAH concentrats a les escales d'accés els jutjats de Tarragona. Imatge del 20 de febrer del 2019

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han reclamat aquest dimecres a les instàncies judicials que comencin a aplicar la recuperada llei 24/2015 contra els desnonaments. Els activistes s’han concentrat davant diversos jutjats catalans i han lliurat als deganats una guia bàsica per a l’aplicació de la mesura. L’acció arriba després que el TC hagi acceptat el desistiment del recurs del govern espanyol contra aquesta llei, arran de l'acord signat amb el Govern. La PAH, que denuncia que hi ha mig centenar de desnonaments diaris a Catalunya, recorda que la llei obliga els grans tenidors a oferir lloguer social a les famílies vulnerables i a cedir els pisos buits a l'administració.

A Tarragona, l’acció ha aplegat una trentena de persones, que s’han concentrat davant el Palau de Justícia sota el lema ‘Hem fet possible l’impossible. El retorn de la Llei 24/2015’. La portaveu de la PAH a la ciutat, Carme Lleida, ha recordat que diversos articles del reglament van quedar suspesos pel TC el 2016 i ha celebrat que ara hagin recuperat “la llei del poble”. “No pot ser que la gent es trobi que s’ha de buscar la vida i que no se li ofereixi un lloguer social o una alternativa”, ha lamentat. 

De mitjana, l’organització presta assessorament a una vuitantena de persones a la ciutat de Tarragona. Els casos més comuns que atenen són els relacionats amb les execucions hipotecàries, tot i que també es troben cada cop més casos de persones que es queden sense lloguer social. En aquest sentit, la PAH també assenyala el Govern i els ajuntaments, i els exigeix que destinin més recursos per a reallotjar els afectats i per a mobilitzar habitatge social. 

Temas

Comentarios