La Pobla de Mafumet inverteix més de 800.000 euros per millorar el carrer Major

Les obres han començat aquest mes de novembre i tindran una durada de 5 mesos

23 noviembre 2020 17:30 | Actualizado a 24 noviembre 2020 06:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Pobla està d’obres. En concret, als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat, a través d’un projecte de millora integral que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats que subministren d’aigua, llum i gas als domicilis. Els treballs, que han donat inici aquest mes de novembre, s’allargaran durant 5 mesos i suposaran una inversió de 855.832,75 euros. L’Ajuntament sufraga tot el cost, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes de la Pobla.

Un cop finalitzada la intervenció, a finals del proper mes de març, els residents als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat disposaran d’unes vies adaptades als nous temps. Entre les millores que permetrà introduir aquesta actuació, en destaca la renovació, ampliació o potenciació dels serveis soterrats.

En aquest àmbit està inclosa l’ampliació de la xarxa de gas canalitzat, habilitant a cada habitatge un punt de connexió a la xarxa. A més, es renovarà completament la xarxa de clavegueram dels carrers esmentats, tot creant dues xarxes paral·leles, una d’elles per a les aigües residuals i una altra per a les aigües pluvials. De la mateixa manera, també serà renovada la instal·lació d’aigua potable, mitjançant la creació de noves arquetes i punts de reg, o bé substituint i adequant els ja existents per deixar-los a nivell rasant.

També es soterraran els creuaments aeris existents en les xarxes d’energia elèctrica i de comunicacions telefòniques. Així mateix, s’adequarà les línies elèctriques aèries fixant-les a les façanes, mentre que també s’aprofitarà per construir una xarxa soterrada, en mode de reserva, per a serveis futurs.

Pel que fa als treballs de superfície, l’Ajuntament ha previst la substitució de l’enllumenat públic actual per un altre dotat de punts de llum de tipus led, fixats a la façana. Aquest nou sistema inclourà, a més, un controlador per atenuar la il·luminació al 70% entre la mitjanit i les 6 h de la matinada.

Comentarios
Multimedia Diari