La Pobla de Montornès potencia les festes i les seves entitats

La incorporació dels joves ha donat un nou dinamisme al poble, que ja l´any passat va permetre recuperar la processó del Divendres Sant

19 mayo 2017 15:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

D’un temps ençà les festes i celebracions, tant locals com en general, han experimentat un creixement important a la Pobla de Montornès, pel que fa a la qualitat i, sobretot, pel que fa a la participació de les entitats i de la gent del municipi.

La Setmana Santa n’és una bona mostra. «Feia molt temps que no era viscuda amb tanta intensitat com en aquests dos darrers anys», comenta Yolanda Vilchez, la nova regidora de Cultura, Gent Gran i Comunicació de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès.

L’any passat es va recuperar la processó de Divendres Sant i ahir també va ser d’allò més lluïda i participada. La clau és la incorporació de la jovenalla que, junt amb els grans, tornen a desfilar, representant els personatges bíblics, sense oblidar l’aportació que fa la Banda de Timbals Amics de Montornès, que es va estrenar l’any passat, integrada per gairebé una trentena de persones, entre petits i grans.

Els timbalers han tingut protagonisme a les festes de durant l’any, com per exemple a la festa major, o a finals del curs escolar amb el toc de festa al passacarrer.

El mateix podem dir del grup Grallers de la Pobla d’Amics de Montornès, el qual va debutar a la festa major del passat setembre i han sovintejat també en tots els altres esdeveniments festius de la vila, acompanyant les desfilades dels capgrossos. El següent pas és tot un repte, feta ja l’estrena de la bèstia de foc, La Pigota: «Poder ampliar el seguici popular amb la incorporació d’una parella de gegants, un projecte que estem valorant», subratlla la regidora Yolanda Vilchez.

A més a més, cal remarcar l’excel·lent tasca que du a terme la Comissió de Festes, en molt bona sintonia amb totes les entitats. De manera que a l’hora de programar els actes festius es procura escoltar i consensuar totes les propostes i iniciatives. El resultat és unes festes reeixides i cohesionadores de tots els nuclis que configuren el municipi.

Comentarios
Multimedia Diari