La Pobla dedica una plaça del municipi al seu Fill Predilecte, Mossèn Lluís Vallvè

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat la proposta de canvi de nom de la Plaça de les Pobles, que passarà a ser la Plaça de Mossèn Lluís

25 mayo 2018 15:02 | Actualizado a 25 mayo 2018 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Pobla de Mafumet estrenarà aquest estiu la nova denominació d’un dels punts més emblemàtics del municipi: la Plaça de les Pobles, lloc de celebració dels èxits esportius dels equips locals, així com també punt de trobada quotidià per a molts pobletans, passarà a ser coneguda com la Plaça de Mossèn Lluís.

L’acte d’estrena de la nova nomenclatura d’aquest punt del municipi pobletà tindrà lloc el 24 de juny, en acabar la Missa Solemne que La Pobla celebrarà en el marc de la seva Festa Major d’estiu.

Així ho va aprovar per unanimitat el Ple municipal, reunit ahir dimarts i que entre altres assumptes va acordar retre un merescut homenatge a Mossèn Lluís Vallvè Guinovart. Aquest serà un nou reconeixement del municipi a la figura de qui va ser, durant molts anys, rector de la parròquiapobletana, la mateixa que el va veure néixer el 24 de maig de 1927.

Fruit de la seva trajectòria al municipi i de l’estima que va saber guanyar-se entre els habitants de La Pobla, l’Ajuntament va concedir-li la màxima distinció de la corporació: el títol de Fill Predilecte.

El consistori va atorgar-li aquesta distinció “en públic reconeixement dels singulars mèrits contrets amb la seva labor constant a favor dels interessos de la població ciutadana”, segons va reflectir l’acta municipal en què es va aprovar per unanimitat la seva designació com a Fill Predilecte de La Pobla.

Curiosament, el ple en què es va aprovar concedir-li el títol de Fill Predilecte de La Pobla de Mafumet, es va celebrar un 16 de juliol, el mateix dia en què 11 anys després, se celebraria el seu funeral.

La Pobla va donar l’últim adéu al seu estimat Mossèn Lluís Vallvè el 16 de juliol de 2015, en un sentit i emotiu acte celebrat a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal. Més de 800 veïns i veïnes van voler assistir a l'ofici que va tenir lloc a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal de La Pobla de Mafumet i que va estar oficiat per l'Arquebisbe de Tarragona i pel Bisbe de Sabiñánigo.

A més, el funeral va estar concelebrat per 50 sacerdots. Ara, amb la nova nomenclatura d’un dels espais més destacats del municipi, La Pobla ofereix un nou homenatge a un dels seus habitants més rellevants. Pobletà de naixement, Mossèn Lluís va mantenirsempre el seu caràcter pobletà i va participar en els actes i festes organitzats al municipi.

Sempre va ajudar a preparar festes tan importants per als veïns i veïnes, com les de Nadal, Setmana Santa i les festes majors en honor de la Mare de Déu del Lledó i de Sant Joan, entre moltes altres celebracions.

Comentarios
Multimedia Diari