La Pobla viu un intens cap de setmana amb la Festa de l'Encesa i l'estrena de les Festes Decennals

Dissabte va tenir lloc la Festa de l’encesa nadalenca i, diumenge, La Pobla va encetar les Festes Decennals amb l’Eucaristia i el pregó d’obertura

08 diciembre 2019 20:10 | Actualizado a 10 diciembre 2019 13:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dissabte al vespre va tenir lloc la Festa de l’encesa nadalenca de La Pobla de Mafumet. La plaça de la Vila es va omplir de gom a gom per gaudir, en directe, de l’esperada encesa de l’arbre de Nadal, de la projecció del mapping “El Nadal de la llum” sobre la façana de l’Ajuntament i de l’arribada del Tió a la Casa de la Vila. A més, grans i petits van contemplar els espectacles “La fàbrica de joguines” i “El Carilló”, en una celebració que va arribar al seu final amb un berenar popular a base de coca i xocolata.

El nombrós públic assistent, format majoritàriament per famílies, va endinsar-se en l’ambient nadalenc a través de les actuacions, espectacles, projeccions i demés activitats que es van anar succeint a la plaça de la Vila, i que tindran continuïtat durant les properes setmanes fins que, el 6 de gener, es posi el punt i final a la celebració del Nadal.

En aquest sentit, la programació nadalenca a La Pobla per a aquest proper cap de setmana inclourà la lectura del conte “El Nadal d’en Pere Perot”, en el marc de L’hora del conte i amb Eva González com a mestra de cerimònies. Aquest acte tindrà lloc el divendres a la tarda (17.30h) a la Biblioteca, mentre que l’endemà dissabte, l’atenció es traslladarà al Pavelló, on hi tindrà lloc el tradicional Dinar de la Gent Gran de La Pobla, amenitzat musicalment per Zamba Show.

Ja a la tarda, els pobletans acudiran a l’Auditori del Casal Cultural per riure de valent amb Edu Soto i el seu monòleg “Más vale solo que ciento volando”. Aquest espectacle, per al qual ja no queden entrades disponibles, destinarà tota la seva recaptació a favor de la Marató de TV3, com també ho farà el tradicional i sempre esperat Bingo solidari que, organitzat com sempre per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de La Pobla, tindrà lloc la tarda del diumenge. Unes hores abans i al Pavelló, hauran tingut lloc les exhibicions de gimnàstica rítmica del Club Costa Daurada (11 h) i del Club Rítmica La Pobla (a la tarda).

Les Festes Decennals, en marxa

D’altra banda, ahir diumenge va tenir lloc l’acte d’obertura de les Festes Decennals de la Mare de Déu del Lledó. Unes celebracions que s’allargaran durant tot un any i que viuran el seu moment culminant el proper 2 de febrer, amb la Solemne Processó.

Tot plegat va donar inici aquest diumenge amb l’Eucaristia d’obertura, que va estar musicalment acompanyada per Cor Arsmusica i per la Schola Gregoriana Ut Mi Fa. La celebració litúrgica, a més, va ser presidida pel Pare Octavi Vilà Mayo, Abat del Monestir de Poblet, i va ser concelebrada pel rector de la pobletana Parròquia de Sant Joan Baptista, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano.

Un cop finalitzada l’Eucaristia i a la mateixa església pobletana, l’Abat de Poblet va pronunciar la conferència-pregó d’inici de les Festes Decennals. Seguidament, tots els presents van desplaçar-se fins a l’aparcament de la pista coberta del Complex Esportiu Municipal per assistir a la Tronada d’inici de les Decennals i, per acabar aquesta jornada inaugural, van compartir un petit refrigeri a la plaça de l’Església.

Les Decennals 2020 de La Pobla de Mafumet viuran ara un parèntesi, amb motiu de la celebració del Nadal, i recuperaran la seva activitat l’11 de gener, en unes festes que oferiran actes litúrgics, musicals, teatrals, esportius i activitats infantils, entre moltes altres propostes que s’estendran durant tot un any i fins al 8 de desembre de 2020, moment en què les vuitenes Decennals en honor a la mare de Déu del Lledó arribaran al seu punt i final.

Comentarios
Multimedia Diari