La Residència la Mercè de gent gran guanyarà 66 places

En total en disposarà de 180 gràcies a les obres que es faran en quatre plantes que estan buides

30 junio 2017 09:32 | Actualizado a 30 junio 2017 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí a Tarragona el projecte de remodelació de la Residència per a Gent Gran Mare de Déu de la Mercè. La consellera ha explicat que les obres se centraran en les quatre plantes de l’edifici que actualment es troben desocupades. “Amb el condicionament d’aquests espais, sumarem 66 noves places a l’equipament fins a disposar d’un total de 180 places en aquesta residència històrica de Tarragona. Un increment de més del 50%”, ha assegurat Dolors Bassa. “Aquesta rehabilitació integral ens permetrà reobrir les plantes tancades i oferir un gruix important de noves places públiques, que alleujarà les llistes d’espera a la demarcació”, ha destacat la consellera.

En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha explicat que les obres s’iniciaran a principis de 2018 i es preveu una durada d’uns 18 mesos. El Departament destinarà a aquest projecte de remodelació un total de 5.434.000 euros i per dur-lo a terme comptarà amb 1,5 milions d’euros procedents dels beneficis de la Grossa, que es destinen a programes socials.

Les obres costaran 5,4 milions. Un i mig sortirà de la recaptació de la Grossa

El projecte presentat avui preveu ubicar a la planta 1 la bugaderia, manteniment i vestuari de personal. En les plantes 2, 3 i 4 se situaran els mòduls residencials. Cada planta formarà una unitat de convivència independent amb una capacitat de 21 usuaris, on s’agruparan els dormitoris, sales d’estar i menjador, unitats de control i el serveis de planta.  A banda, també s’ampliaran els serveis generals següents: en la planta segona, sala de reunions i  despatxos  d’assistent social i psicòleg; en la planta tercera, despatx de fisioteràpia i sala de motricitat; i en la planta quarta, despatxos d’atenció sanitària i podologia.

Pel que fa a les habitacions, les noves places es distribuiran en 26 habitacions dobles i 11 individuals. El projecte també inclou remodelacions puntuals a les plantes 5 i 6, on es farà una redistribució sense variar el nombre de places per encabir l’ascensor  muntacàrregues per connectar interiorment els serveis de bugaderia de la planta 1 i la cuina central ubicada a la planta 6.

Pel que fa a l’exterior, s’urbanitzarà tot l’espai que està en contacte amb les plantes 1 i 2 per ubicar un nou espai cobert per l’accés de les ambulàncies i servei de transport sanitari de la residència i centre de dia, s’ubicaran 16 places d’aparcament i es crearan una sèrie de plataformes ajardinades  que permetran als usuaris del centre realitzar activitats a l’aire lliure.

L’any 2010 va finalitzar la remodelació de les plantes 5 a la 13, que van suposar una millora important tant pel que fa al confort com a la mobilitat, així com pel que fa a la dotació d’ajudes tècniques, especialment grues de sostre. Acabades aquestes obres, va quedar pendent la rehabilitació integral de les plantes 1 a la 4.

La residència, inaugurada l’1 de juliol de 1977, és de titularitat de la Generalitat des de l’any 1994.

Comentarios
Multimedia Diari