La Ribera d'Ebre dóna el tret de sortida a la Mobile Week

El conseller Puigneró defensa l’activitat com una forma d’afavorir el desenvolupament tecnològic

19 febrero 2019 09:56 | Actualizado a 19 febrero 2019 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ribera d’Ebre es va estrenar ahir com a subseu de la Mobile Week, donant el tret de sortida a una setmana amb més de 40 activitats, tallers i conferències relacionades amb les tecnologies digitals a tots els pobles de la comarca. El seu objectiu principal és apropar la tecnologia digital a la ciutadania, i ho fan amb la visió clara de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com a oportunitat de futur també per a una comarca rural, com la Ribera.

«La connectivitat ens fa més competitius i és una de les polítiques socials més importants del segle XXI, ja que dóna oportunitats als ciutadans. Les competències digitals són un dels motors de la nova economia i són claus per al mercat laboral», apuntava durant la inauguració d’ahir, dilluns, el Conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. 

Aquest any és el primer que l’esdeveniment surt de Barcelona ciutat, i a banda de la Ribera d’Ebre també són seus de la Mobile Week igualada, Reus, Girona i Lleida. 

Per a la Mobile Week s’han programat activitats per a totes les edats i de temàtiques variades. Entre elles destaca la conferència d’Andreu Veà, doctor de la Universitat de Standford, vinculat a Silicon Valley, que parlarà de ‘La Internet de les coses que importen’.; també hi ha tallers familiars de realitat augmentada, de robòtica amb Scratch, un taller amb trucs i bones pràctiques per treure profit del telèfon mòbil, i un taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrònic. Ahir al matí es van inaugurar les exposicions de telèfons mòbils retro i de Pixel Art, i la Ruta Instagram Points.

Inauguració del CoEbreLab
En la primera jornada de la Mobile Week Ribera d’Ebre s’ha inaugurat l’espai CoEbreLab, el laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa que impulsa el Consell Comarcal dins la xarxa CatLab, que donarà suport a emprenedors, empreses i administracions públiques locals a través les tecnologies de la informació i el coneixement. La llavor són els espais Telecentre i l’experiència de Cowork rural que fa anys que funciona a la comarca per posar en contacte joves que volen treballar al territori, que podran compartir un espai amb l’assessorament d’un tècnic.
 

Comentarios
Multimedia Diari