La Riuada Solidària recapta més de 100.000 euros pels danys a L'Espluga de Francolí

Els diners de les aportacions ala Riuada Solidària ajudaran els damnificats
dels aiguats del passat 
22 d’octubre

28 enero 2020 09:40 | Actualizado a 28 enero 2020 13:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 107.835,01 euros és la xifra de recaptació que la Riuada Solidària de l’Espluga de Francolí ha sumat en poc més de dos mesos gràcies a les aportacions de particulars, empreses, entitats, institucions i els beneficis de desenes d’activitats solidàries celebrades a l’Espluga, però també en altres punts del territori català. L’anunci de la recaptació es va fer en l’acte de presentació de les bases definitives per a la concessió d’ajuts a projectes de recuperació, celebrat a l’Auditori Carulla Font del Casal.

Per tal que el procés de repartiment es faci de la forma més justa, equitativa i transparent possible, la Comissió Econòmica i Legal ha redactat des de zero unes bases per a la concessió dels ajuts. Per fer-ho s’han pres com a referència el reial decret de subvencions en casos d’emergència i el de mesures urgents per pal·liar els danys de temporals, a més de la llei general de subvencions estatal. Han estat una setmana en exposició pública perquè tothom pogués presentar suggeriments de millora i se n’han rebut una desena que ja han estat tinguts en compte.

El col·lectiu espluguí és el primer que entra en la fase de distribució dels diners recaptats i ja ha posat les bases a disposició d’altres iniciatives similars.

Es publiquen les bases

Les bases definitives es van publicar ahir dilluns al web riuadasolidaria.cat, fet que obrirà alhora la fase de presentació de projectes de recuperació per part dels damnificats, que es calcula que són més de 200 a l’Espluga de Francolí. Disposaran de tres setmanes –fins al 14 de febrer– per presentar els seus projectes, que hauran de ser validats per la Comissió Legal i Econòmica. L’objectiu de la Riuada Solidària de l’Espluga és poder començar a repartir els ajuts a partir de la segona setmana de maig, quan es farà pública la llista definitiva i nominativa dels ajuts atorgats.

Els damnificats rebran els fons econòmics mitjançant transferència bancària un cop presentin factures de les obres d’arranjament realitzades. Tindran temps fins al 22 d’octubre, quan es complirà un any de la riuada.

Els portaveus de la plataforma ciutadana de l’Espluga de Francolí van celebrar la xifra recaptada en un temps rècord de dos mesos i han agraït totes les aportacions. El gruix de recaptació prové de les activitats de la Riumuntada, si bé s’han rebut molts fons d’iniciatives organitzades per entitats de l’Espluga i, fins i tot, d’arreu del país. A més a més, s’han rebut donatius de particulars al compte corrent de fins a 3.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari