La Sala Trono de Tarragona tanca per falta d'espai

Es va fundar catorze anys enrere en ple barri antic de la Part Alta per ser un contrapunt al teatre de Barcelona i un revulsiu de la cultura local

19 mayo 2017 17:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Sala Trono de Tarragona tanca per falta d'espai, ja que el seu aforament és de cinquanta persones, fet que fa inviable aquesta sala de teatre alternatiu.

Un dels seus fundadors, l'actor Oriol Grau; l'actor i gestor Joan Negrié i el regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats (UDC), ho han exposat avui en una conferència de premsa a la pròpia sala del carrer Misser Sitges.

La Sala Trono es va fundar catorze anys enrere en ple barri antic de la Part Alta per ser un contrapunt al teatre de Barcelona i un revulsiu de la cultura local.

No obstant això, la sala precisa reformes, que no es poden sufragar entre la seva petita capacitat i la pujada de l'IVA cultural.

La Sala Trono no ha trobat un nou local a la Part Alta com el que busca, amb un aforament mínim d'un centenar de persones i segueix buscant altres llocs.

L'espectacle de comiat es titula "Això és tot", s'estrenarà el dijous 12 de gener i s'oferirà fins el diumenge 15, en col·laboració amb el grup Tornavís Teatre.

La idea és acomiadar-se del públic -hi ha 500 amics de la Sala Trono, una mena de socis- amb els personatges Sala (Oriol Grau) i Trono (Pau Ferran), que tancaran les portes del teatre als espectadors, encara que el seguiran usant com a local d'assaig.

Prats ha assenyalat que el consistori dóna suport totalment a la Sala Trono i no es descarta que siguin una companyia estable del teatre Metropol, de titularitat municipal.

Comentarios
Multimedia Diari