La Selva del Camp escull la seva bandera en un procés participatiu

L'opció guanyadora ha comptat amb un suport de prop del 66% del conjunt d´electors participants en la votació

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Selva del Camp ja compta amb una bandera que representa el conjunt del municipi. Després d’un procés participatiu que s’ha celebrat durant tota la Fira Medieval, els selvatencs han escollit un nou estendard. Ahir a la tarda es va fer el recompte de vots i es va donar a conèixer quina ha estat la bandera més votada.

El disseny escollit pel conjunt de vilatans mostra el símbol de l’escut del poble sobre un fons blau. Es tracta d’una de les tres opcions que el consistori va posar a la disposició de la població. Aquesta proposta va obtenir un total de 355 vots, el que representa un 65,62% del conjunt de la votació. La resta de banderes no van comptar amb el suport suficient. En segona posició s’hi trobava el disseny amb la Creu de Sant Jordi a l’esquerra, que va obtenir 132 vots. I en darrrera posició, amb 49 vots s’hi troba la bandera que compta amb la Creu de Sant Jordi a la banda dreta. D’altra banda, es van registrar 3 vots en blanc i dos nuls. Així doncs, es van emetre 541 vots durant tot el cap de setmana de la Fira.

En aquesta votació, van ser prop de 4.000 els selvatans cridats a les urnes, que es van ubicar a l’entrada de l’ajuntament durant tot el cap de setmana. En aquest mateix punt també s’hi van col·locar diferents plafons en els quals es mostraven les corresponents explicacions històriques de cada disseny. Aquesta localització ha tingut un doble protagonisme durant aquests dos dies, ja que aprofitant l’aniversari de la cessió de l’edifici, l’ajuntament ha gaudit de portes obertes al públic.

Cal recordar que en aquesta votació estaven convocats tots els selvatans majors de setze anys que estiguessin empadronats al municipi.

Punts en comú

Els tres dissenys entre els quals es debatia el procés participatiu tenen entre ells dos punts en comú. En primer lloc, tots es troben sobre un fons blau, mentre que en segon lloc totes les banderes comparteixen la presència de l’escut del municipi. Aquest s’identifica amb l’arbre i els ocells que fan referència al món vegetal i animal de la selva i la T de Tau, o creu de santa Tecla, que testimonia el domini de la Mitra de Tarragona arran de la carta de població que va ser atorgada a la Selva per l’arquebisbe Hug de Cervelló, l’any 1165 i que representa el document fundacional de la vila.

L’elecció d’una bandera ja va ser un tema debatut al municipi ara fa dos anys, malgrat que el procés participatiu no s’ha desencallat fins ara. Els tres models de bandera no es van descobrir fins l’arribada de la Fira per evitar influenciar en el resultat final. La bandera que ha acabat comptant amb un suport popular més gran serà ratificada en el ple de desembre. A partir d’ara, el consistori col·locarà la bandera resultant en el pal que es troba al consistori, a més d’altres edificis públics.

El recompte es va dur a terme durant la tarda d’ahir, davant la presència d’un secretari de l’Ajuntament a les sis de la tarda. Una hora més tard, quan el recompte va acabar, es va iniciar un ple extraordinari on es van tractar temes purament administratius.

Comentarios
Multimedia Diari