La Setmana Medieval de Montblanc culmina la renovació dels principals espectacles

El director del Born Centre Cultural, Quim Torrà, serà el pregoner de la 28 edició de la festa, que comença aquest divendres i s'allargarà fins el pròxim dia 26

19 mayo 2017 23:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 28 edició de la Setmana Medieval de Montblanc arrenca aquest divendres presentant la renovació dels principals espectacles com un dels atractius principals. La festa, que s'allargarà fins el pròxim 26 d'abril, oferirà la renovada versió de 'La llegenda de Sant Jordi', amb un maping i noves projeccions sobre la muralla que ja van ser estrenades l'any passat, així com 'Dracum Nocte', una història que explica la lluita entre la llum i la tenebra on participen 80 actors. Els organitzadors de la Setmana Medieval, que comença aquest divendres al vespre amb el pregó del director del Born Centre Cultural, Quim Torra, esperen arribar en aquesta edició als 60.000 visitants.

L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi mobilitzarà, novament, centenars de persones en l'organització de la festa i la posada en escena dels principals espectacles, que han estat ideats, produïts i són executats pels seus membres. Així, en la representació de La Llegenda, el pròxim 25 d'abril, com a espectacle de gran format nocturn, hi prendran part un centenar d'actors. L'any passat hi van assistir uns 3.000 espectadors.

Abans, però, aquest dissabte, es representarà la també renovada 'Dracum Nocte', que aquest cop tindrà més personatges amb diàlegs i estrenarà música. La festa oferirà també enguany 'Les Recreacions de la Vida Medieval', una ruta teatral temàtica i nocturna pels carrers del nucli antic, dedicada en aquesta ocasió a la festa el joc i la diversió. El dia de la cloenda s'estrenarà també la nova obra 'Sant Jordi, l'endemà', que explica el desenllaç de la història de la parella. Serà una producció del mateix equip que representa 'El Lliurament de les credencials', que enguany fidelitza el guó a la història per explicar el pacte feudal.

Com a novetat també de la Setmana Medieval, aquest 2015 se celebrarà una sola nit de concerts. "Apostem per una gran nit de festa, enlloc de dues o tres, però amb un grup musical de pes", ha explicat Joan López, president de l'associació organitzadora. Així, el 24 d'abril, Les Nits Malignes oferiran el concert gratuït d'una de les bandes punteres de l'ska europeu, els italians Talco.

D'altra banda, la festa manté actes ja clàssics, com el Concurs de Joglars, i el Mercat de Vins i Caves, realitzat en la col·laboració de la DO Conca de Barberà i on es pot degustar l'oferta de nombrosos cellers de la denominació. També s'ha reorganitzat el mercat d'artesans, en diversos carrers i places. Una vinenta de tabernes a l'aire lliure s'afegeixen a l'oferta.

Comentarios
Multimedia Diari