La Setmana Medieval de Montblanc descarta traslladar els actes al juliol

El certamen, que s’havia de cloure aquest cap de setmana, s’ha cancel·lat per primer cop

26 abril 2020 09:10 | Actualizado a 26 abril 2020 10:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Setmana Medieval de Montblanc hauria d’haver tancat aquest cap de setmana la 33a edició amb un programa farcit d’actes culturals, però la crisi del coronavirus ha obligat a suspendre-la fins l’any vinent. Reprogramar els actes per al 23 de juliol o la tardor no sembla una opció viable per a l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Segons l’organització, l’evolució de la pandèmia i les mesures del desconfinament són massa incertes i no se sap quan es podran tornar a organitzar actes concorreguts. «Estem tristos perquè ens han tret l’espai per excel·lència que fa xarxa i municipi, però això és una petitesa davant la situació que estem vivint al país i al món», reflexiona el president de l’entitat, Joan López.

Ni la representació de la Llegenda de Sant Jordi, ni el Dracum Nocte, ni el mercat medieval que omple els carrers de la vila de Montblanc. Cap dels actes que s’havien programat del 17 al 26 d’abril s’hauran pogut fer aquest any. L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va prendre la difícil decisió de suspendre el certamen el 24 de març. És el primer cop que s’ha deixat de fer des del 1987, l’any de la seva fundació. El fet de no saber com i quan s’aixecaran les restriccions de l’estat d’alarma, i les incerteses relacionades amb els assajos previs, la concurrència de públic i el pressupost, han portat l’organització a descartar dates alternatives com el 23 de juliol –nova data per al Dia del Llibre– o la tardor.

«L’objectiu és balanç zero, fer cau i net, perquè no som una empresa. Per això hem de trobar l’equilibri entre tots els actes programats, ja que uns ens permeten pagar-ne d’altres que són deficitaris», precisa López. I això, assegura, no es pot garantir en les actuals circumstàncies, com tampoc com es comportarà la ciutadania alhora d’assistir als esdeveniments culturals. Enguany, l’entitat ha rebut les subvencions pendents amb imports menors i podrà tancar l’exercici econòmic sense dificultats. «Hi ha hagut molt bona resposta de les administracions, de manera que l’Associació no quedarà compromesa econòmicament», assenyala López.

Malgrat que no s’ha pogut celebrar la festa, s’han engegat diverses iniciatives a través de les xarxes socials. Per Sant Jordi es va fer una crida a vestir-se d’època medieval i la ciutadania en va penjar fotografies a les xarxes.

Comentarios
Multimedia Diari