La Setmana Medieval de Montblanc enceta avui l'edició dels seus 30 anys

Fins al dia 1 de maig s'espera una festa multitudinària, amb la mirada posada en l'estrena del nou drac, un dels més grans de Catalunya, i més espectacles teatrals i musicals

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 30a Setmana Medieval de Montblanc va presentar ahir les principals novetats de la festa, que comença avui i es tancarà el pròxim 1 de maig, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L’accelerada venda d’entrades dels espectacles de pagament per avançat, així com la coincidència de la diada de Sant Jordi en diumenge, fan esperar una assistència multitudinària de visitants.

Enguany, un dels principals reclams és l’estrena del nou drac de l’Associació Medieval, que apareixerà exclusivament a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi el 22 d’abril al Foradot, la part més alta de la muralla del segle XIV.

Confeccionat per quatre empreses catalanes especialitzades, la nova bèstia festiva és un dels dracs més grans de Catalunya: mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada. Compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Inspirat en saures reals, el cos és articulat per tal d’augmentar-ne la sensació de realisme.

Joan López, president de l’Associació Medieval, va assenyalar que «el nou drac, que vam presentar el passat 11 de març, ja és una icona i s’ha generat una gran expectació per veure’n l’encaix en la Llegenda. La mostra és que les entrades per la primera de les representacions s’han esgotat, per primer cop, tres dies abans de l’espectacle. I calculem que dissabte al matí ja les haurem venut totes».


Renovació de la Llegenda
El nou drac és la culminació del projecte de renovació d’aquest espectacle, iniciat ara fa quatre anys, amb la incorporació de projeccions sobre la muralla, entre altres novetats.

També es van esgotar ràpidament els tiquets per assistir al Sopar Medieval, que enguany bat el rècord amb 400 assistents.

La Setmana Medieval s’enceta avui al matí, amb una visita de la família reial a les escoles de la vila. El tret de sortida oficial serà el pregó, a les 18.30 hores, a càrrec de l’actriu i presentadora Txe Arana.

Comentarios
Multimedia Diari