La Setmana del Còmic reivindica la figura femenina

A partir del pròxim dilluns, Tarragona s’omple d’actes entorn de l’art d’explicar històries a través del dibuix

14 noviembre 2018 07:57 | Actualizado a 14 noviembre 2018 08:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El pròxim dilluns comença el plat fort de l’11ª Setmana del Còmic de Tarragona, amb set dies carregats de propostes culturals entorn de l’art d’explicar històries a través del dibuix. Aquest dimarts s'ha presentat a l’Ajuntament de Tarragona les activitats d’aquesta edició entre projeccions, conferències i exposicions que se centralitzaran a l’Antiga Audiència.

Jep Soto i Ramon Sarlé, ambdós membres de Delirópolis, entitat organitzadora de la Setmana del Còmic, van explicar que «és un esdeveniment molt petit en comparació amb el Saló del Còmic de Barcelona, ja que és una idea més d’estudi, però està molt humanitzada dins el sector i la gent ho valora molt positivament».

«Enguany tindrà un paper especial la figura femenina. Si tradicionalment les dones estaven lligades a contes infantils, de fades o sota la idea de maternitat, mentre els homes es vinculaven a l’aventura, avui trobem dones potents i interessants que trenquen estereotips», apunten.

Dintre dels actes que comencen la setmana que ve, dilluns 19 a les 19 hores, tindrà lloc la presentació oficial de l’11a Setmana del Còmic tarragoní i tot seguit, la conferència ‘El missatge secret de Tintín 2’, a càrrec de Laura Gual.

Dimarts 20 (19 h), Enrique Sánchez Abulí, creador de Torpedo, farà una xerrada, ‘El contador de historias’, sobre la seva experiència. Dimecres 21, també a les 19 h, Ramon Sarlé parlarà ‘El llarg viatge de les dones i el còmic’.

Dijous 22, a les 17.30 h, la Biblioteca de Tarragona acollirà el club de lectura de còmics amb Emili Samper dintre el cicle de 80 anys de Superman. Divendres 23 (19 h), Daniel Torres, autor del cartell, parlarà ‘De cómo Picasso encargó una historieta: Picasso en la Guerra Civil’. El cap de setmana, dissabte 24, l’Espai Jove Kesse acull un taller de tècniques d’il·lustració per David Pugliese (17 h-20 h). I l’endemà es farà un mercat d’originals (10.30 h). 

A banda, tots els dimecres d’aquest mes de novembre a l’Stone Rock & Roll Bar i els dijous a l’Antiga Audiència es fan projeccions de pel·lícules relacionades amb el còmic. També hi ha exposicions amb dibuixos originals de Jep Soto i Enrique Alonso a l’Antiga Audiència i a la Subdelegació del govern.

Comentarios
Multimedia Diari