La URV encara compta amb places disponibles per 25 dels seus graus

La matrícula d’estudiants de primer ja supera el 9% respecte al curs passat

31 julio 2018 08:26 | Actualizado a 01 agosto 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els estudiants preinscrits per cursar un grau al sistema universitari català el pròxim curs 2018-2019 poden sol·licitar una de les places disponibles en 25 estudis de la URV. La sol·licitud pot fer-se encara avui, i els dies 2 i 3 d’agost de manera presencial al Servei de Gestió Acadèmica de la Universitat, ubicat al campus Catalunya.

En qualsevol cas, els graus amb places disponibles també s’oferiran a la preinscripció de setembre, concretament els dies 19 i 21.

Els graus de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils i de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, tots dos amb una durada de tres anys, s’ofereixen per primera vegada per respondre a la demanda del mercat de treball. 

El primer és el més especialista en el disseny de software i està adreçat a les persones que volen desenvolupar programes per a entorns web i mòbil. El segon és pioner per la seva orientació al disseny i desenvolupament d’equips i processos per fabricar aliments.

El mercat laboral també demana titulats en Llengua i Literatura Catalanes, especialment en el sector de l’ensenyament. No obstant això, en aquest grau s’estudia la llengua i literatura catalanes des d’una perspectiva alhora global i territorial perquè permet la inserció laboral, no només en la docència i en l’ensenyament, sinó també en el món editorial, l’edició multimèdia, l’assessorament lingüístic i la crítica literària, entre altres pràctiques relacionades amb aquest àmbit.

Responent als canvis en les competències professionals, s’han remodelat alguns dels graus, com ara el de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat, que aporta la formació necessària per treballar en models de desenvolupament sostenible i la planificació territorial, tant a l’administració pública com en consultories, amb coneixements específics de les tecnologies de la informació geogràfica.

El grau de Gestió en Turisme i Hoteleria també s’ha reorientat per facilitar la inserció laboral, de manera que les assignatures de pràctiques en empreses adquireixen més pes en relació a les teòriques, com passava fins ara.

L’opció de sol·licitar una plaça disponible als graus amb vacants aquesta setmana permet als futurs estudiants començar les classes al setembre juntament amb els seus companys de promoció, en lloc d’iniciar el curs a l’octubre, com fins ara.

Interès creixent per la URV

Des que el dia 13 de juliol va començar el procés de matrícula de primer curs, s’ha constatat un interès creixent dels estudiants per cursar els seus estudis a la Universitat Rovira i Virgili.

Un cop finalitzada la matrícula dels estudiants de nou accés assignats en les primeres preferències, el nombre de nous estudiants de primer ja és el 9% superior al curs 2017-2018, una xifra engrescadora per la universitat. En qualsevol cas, el procés d’admissió i matrícula als graus universitaris encara està obert fins al mes de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari