La URV lidera un estudi sobre l'efecte de la pandèmia en els cuidadors

L'estudi "La cura importa. Impacte de gènere en les cuidadors/es de gent gran i dependents en temps de la Covid-19" té l'objectiu de proposar modificacions per implementar en aquest sector

30 junio 2020 15:49 | Actualizado a 30 junio 2020 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) lidera un estudi sobre l'efecte de la pandèmia en els cuidadors, segons informa la universitat de Tarragona i de Reus.

La catedràtica d'Antropologia Social de la URV Dolors Comas encapçala la investigació finançada per la convocatòria del Fons Supera Covid-19 Santander-CSIC-CRUE Universitats Espanyoles.
La manca de dades específiques i la desatenció d'un sector que ja era vulnerable ha motivat que un equip multidisciplinari de deu universitats analitzi les repercussions de la pandèmia en la cura familiar de gent gran i dependents.

L'estudi "La cura importa. Impacte de gènere en les cuidadors/es de gent gran i dependents en temps de la Covid-19" té l'objectiu de proposar modificacions per implementar en aquest sector.

Comas sosté que la cura social "és el gran oblidada", tant durant la crisi pel coronavirus, com abans, amb "un impacte més gran sobre les famílies i poca presència pública", cosa que evidencia que "es necessiten canvis".

Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA), suposa un 3% dels llocs de treball a Espanya, amb 572.000 persones, a les quals cal sumar 400.000 treballadores de la llar amb contracte i unes 200.000 sense contracte, la majoria dones migrades.

És un sector amb una forta feminització (entre el 84,5% i el 96% segons l'àmbit), cosa que fa indispensable observar les dinàmiques i fer les propostes amb perspectiva de gènere.

Comentarios
Multimedia Diari