La URV, segona universitat espanyola en l'aprenentatge en Química

Conocimiento y Desarrollo avalua 32 criteris per campus, i cada centre els pondera

19 mayo 2017 19:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Universitat Autònoma de Barcelona sobresurt de la resta d’universitats espanyoles pel que fa a l’ensenyament de Química, amb 19 indicadors d’alt rendiment; seguida de la Universitat Rovira i Virgili (18 indicadors); i de la de València (16). És aquesta una dada donada a conèixer ahir per La Vanguardia a partir de les recopilades per la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD), segons les quals les universitats catalanes són les més competitives de tot Espanya.

Tres universitats catalanes i una madrilenya destaquen com les més competitives del país, segons CyD. Aquesta entitat no elabora el seu propi rànquing, sinó que avalua 32 criteris de cada campus i permet que després cadascú els ponderi al seu gust, la Pompeu Fabra (UPF), l’Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB ) i l’Autònoma de Madrid (UAM) són les que millors resultats generals s’obtenen. Els segueix la Universitat de Navarra, la primera de les privades.

A l’inrevés d’altres classificacions en les que els autors de l’estudi estableixen un pes específic a cada criteri (capacitat investigadora, èxit docent, nivell de transferència de tecnologia) per fer un rànquing, CyD deixa aquesta tasca al atzar de cada centre. D’estudiants, d’empreses, o dels mateixos campus. Permet, per tant, que un alumne pugui valorar per quina opta per als seus estudis segons el que més li interessi: la proximitat, el temps mitjà a acabar la carrera, la qualitat de l’ensenyament en una matèria concreta, el seu pes científic, o una barreja de tots.

Per elaborar aquesta classificació, CyD separa cada criteri de cada campus en tres categories de rendiment: alt, intermedi i baix. La UPF (que sol liderar la majoria de rànquings quan s’ajusten els resultats pel mida) és la que destaca en més apartats. Dels 32 elements analitzats, és present al capdavant en 22. La UAB, la UB i la UAM, en 21.

Comentarios
Multimedia Diari