Más de Tarragona

La URV traslladarà els estudis d'Educació al Campus Catalunya

La Facultat de Ciències d'Educació i Psicologia està actualment al Campus Sescelades

Redacció

Whatsapp
Seu actual de la Facultat de Ciències de l´Educació i Psicologia. Foto: Lluís Milián/DT

Seu actual de la Facultat de Ciències de l´Educació i Psicologia. Foto: Lluís Milián/DT

Els estudis d’educació que actualment s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, al campus Sescelades, es traslladaran al campus Catalunya. Amb aquestes obres s’iniciarà una primera part del projecte redactat l’any 2010 –però que va quedar paralitzat amb l’inici de la crisi- i que entre d’altres actuacions preveia ubicar al campus Catalunya tots els estudis que s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Així s’ha acordat durant la sessió del Consell de Govern que ha tingut lloc dijous, 27 d’abril al rectorat.

La Universitat compta amb 3 milions d’euros de recursos propis per invertir en aquesta infraestructura docent, a més d’uns ingressos puntuals procedents de deutes que la Generalitat tenia pendents d’anys anteriors i que finalment ha pogut satisfer.

Per tirar endavant aquesta operació s’haurà de comptar necessàriament amb el cofinançament de la Generalitat, de com a mínim el 50%. El rector, Josep Anton Ferré, ha anunciat que en els pròxims dies detallarà a la conselleria el projecte, que ja va anunciar al conseller el desembre passat.

El projecte de trasllat dels estudis d’Educació contempla l’ampliació de l’edifici de l’aulari del campus Catalunya.

Com que la Generalitat no disposa d’un pla d’inversions universitàries, de moment no és possible fer el trasllat de tota la Facultat, com estava previst inicialment. Per això la URV ha plantejat dos alternatives. La primera consisteix en ampliar l’edifici de l’aulari del campus Catalunya per encabir els estudis d’Educació. La segona preveu, a més, una ampliació de l’edifici que acull els departaments i despatxos de professors. Aquesta segona opció permet acollir més còmodament totes les necessitats i comptar amb algun espai de reserva. El projecte requereix una inversió d’entre 9 i 15 milions d’euros, i l’opció que es prengui dependrà de la negociació amb la Generalitat.

La Universitat té pendents, des de l’any 2010, el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia del campus Sescelades al campus Catalunya, la construcció del CRAI del campus Bellissens, el trasllat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut del centre de Reus al campus Bellissens i la construcció d’un edifici pels serveis centrals. D’aquests projectes, el més urgent és el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia, situada en dos edificis antics amb problemes estructurals, amb una situació que s’agreuja amb el pas del temps. Per aquest motiu, la decisió aprovada pel Consell de Govern ha estat utilitzar tots els recursos disponibles per posar en marxa una primera part d’aquest trasllat.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También