La Vella de Valls es queda a tocar del 3 de 10 amb folre i manilles més matiner de la història

La calor i l’ensopegada dels rosats condicionen una diada de Sant Joan amb poc ritme

24 junio 2017 15:28 | Actualizado a 25 junio 2017 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diada de Sant Joan feixuga la que s’ha viscut aquest dissabte a la plaça del Blat de Valls, en el tradicional duel de les dues colles locals. Malgrat que les expectatives eren molt altes, la Colla Vella dels Xiquets de Valls no ha pogut culminar el 3 de 10 amb folre i manilles, que hagués estat el més matiner de la història. Els rosats han vist com la seva aposta d'emmanillat quedava en intent i feia llenya a la primera ronda. Aquesta ensopegada i una intensa calor han condicionat l’exhibició, que ha vist diversos peus desmuntats i ha transcorregut amb poc ritme. La Vella ha completat la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb el pilar, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls s’ha anotat el 3 de 9 amb folre, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Ambdues colles han tancat més de dues hores i mitja d’actuació aixecant un pilar de 6.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha obert plaça amb el 3 de 9 amb folre, que enguany només havia pogut carregar una vegada, a la diada del Pati. Els de la camisa vermella han començat amb confiança i no han hagut de treballar massa la construcció, que han pogut descarregar de forma solvent. Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha arribat a Sant Joan amb molta ambició: adjudicar-se el 3 de 10 amb folre i manilles més matiner de la història. Finalment, però, s’hi ha quedat a les portes. La construcció ha anat pujant prou ferma, però en la recta final els dosos s’han plegat i el pom de dalt s’ha despenjat poc abans que l’enxaneta pogués fer l’aleta. Quan s’han refet, els rosats han optat pel 3 de 9 amb folre, que han pogut descarregar després d’un peu desmuntat. 

Amb una hora de diada a les espatlles, la Joves ha obert la segona ronda desmuntant un peu del 5 de 8. Els diables vermells hi han tornat a insistir, però finalment s’han anotat un intent desmuntat. El castell ha començat a tremolar i, amb els acotxadors ja col·locats, la canalla ha fet marxa enrere. Finalment, la Colla Joves ha canviat d’estratègia i ha apostat pel 2 de 8 amb folre, un castell que ja havien fet en dues ocasions aquesta temporada -la darrera ahir a la nit a la diada de Completes-. Els de la camisa vermella s’han mostrat més segurs i l’han pogut culminar amb èxit. Al seu torn, la Vella ha tancat la segona ronda amb el 4 de 9 amb folre. Els rosats també n’han desmuntat un peu, però finalment l’han pogut descarregar. 


Després que la segona ronda s’hagi allargat ben bé una altra hora, la Joves ha obert la tercera amb un 4 de 8. Després de desmuntar un peu, els de la camisa vermella s’han anotat la construcció, que ha estat lenta tant en la carregada com en la descarregada. Per la seva banda, la Colla Vella ha decidit aparcar la gamma extra i ha descarregat un sòlid 4 de 8 amb el pilar, que ja havia completat en la diada de Completes. Després de més de dues hores i mitja d’exhibició i ja amb poc públic a plaça, en certa mesura decebut davant les expectatives de veure l’emmanillat de deu pisos, ambdues colles han tancat la diada amb el pilar de 6. 

Diada retransmesa per televisió, però sense declaracions de la Joves

Pel que fa a la polèmica oberta pels drets d’imatge de les colles, finalment la diada s’ha retransmès per televisió a través de la Xarxa. Abans de començar la diada, la Colla Joves ha recordat a través de ‘Twitter’ que els drets d’imatge i propietat intel·lectual els tenen cedits a la Coordinadora i que “no s’ha arribat a cap acord” perquè es pugui retransmetre la diada de Sant Joan. Per això, “en compliment de l’acord de l’assemblea i en respecte al món casteller”, els de la camisa vermella han declinat fer declaracions a la retransmissió televisiva que s’ha fet en directe. “Demanem disculpes als professionals i aficionats per les molèsties. Lamentem haver arribat a aquesta situació, que no hem provocat”, ha conclòs la colla.

Comentarios
Multimedia Diari