La Vella i la Joves exhibeixen la seva millor versió a la Firagost

La Colla Vella surt pletòrica amb l’estrena del 5de9f i el 4de9f i descarrega el segon 2de9fm, mentre que la Colla Joves aconsegueix ajuntar els castells bàsics de nou estrenant el 4de9f

08 agosto 2019 06:42 | Actualizado a 08 agosto 2019 06:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Blat va tornar omplir-se de ‘gom a gom’ un cop més per tornar a ser protagonista d‘una gran gesta castellera
A toc d’entrada a plaça, la Colla Joves va dirigir-se cap al seu punt de trobada. Acte seguit, acompanyats dels seus grallers, gralleres i timbalers, la Vella donava entrada prop de les vuit del vespre.

La Colla Joves va obrir la diada amb un 3de9 amb folre de postal en la primera ronda, un castell al qual els de la camisa vermella tenen presa la mida i en cap moment va presentar cap dificultat.

La Colla Vella va fer vibrar la plaça descarregant en la primera ronda el primer 5de9 amb folre de la temporada. Els rosats van començar la diada de Firagost trepitjant forts amb la quarta súpercatedral descarregada en aquesta data. El castell va pujar de manera pausada però ferma. Només la rengla de l’aixecador es presentava un pel tancada però que no va ocasionar cap problema per solventar el castell.

En la segona ronda, els del carrer d’en Gassó van afrontar amb èxit el primer 4de9 amb folre de la temporada, després d’un peu desmuntat. Una estructura que es presentava sòlid fins a la carregada i que va anar perdent forma als pisos superiors, sobretot els quarts i quints que es van començar a tancar. 

El quatre era un castell que se’ls havia resistit durant aquest any després de tres intents desmuntats, dos per Sant Joan i un a Torredembarra. 

Sota una calor d’infart i de justícia, els serveis mèdics van tenir el seu protagonisme en mig de la diada. I es que, durant el transcurs de la diada, els serveis sanitàris vanarribar atendre un parell o tres de cops de calor a gent del públic com a castellers.

Mentrestant, els del Portal Nou van apostar per un 4de9 amb folre i el pilar èpic en la segona ronda. Castell lluitat al pis de quints i que va tenir un pel de lentitud en l‘entrada de l’enxaneta. Tot i així, els rosats van lluitar-lo fins al final aconseguint l’esclat de la plaça

Passat l’equador de la diada, la Joves va descarregar el 3de8 amb el pilar. El castell es va presentar ferm però amb lentitud a l’hora de la carregada. L’estructura va anar perdent forma a la descarregada en els pisos superiors, sobretot la rengla de l’aixecador i de l’enxaneta. Tot així, es va solventar amb un impecable pilar del mig.

La Vella finalment va optar per donar a l’últim castell forma de 2de9 amb folre i manilles. Els rosats, finalment, no van afrontar la bèstia indomable i van decidir pujar el dos a les manilles. El castell es va presentar estable fins al moment de la carregada que van haver de treballar de valent. Però les ganes i l’orgull van fer descarregar el castell fins al final. Amb aquest, ja en són dos de descarregats aquesta temporada després de fer-lo per la diada de Sant Joan a Valls. 

La ronda de pilars es va truncar pels del carrer d’en Gassó amb l’intent desmuntat del pilar de vuit amb folre i manilles. Mentre començava a pujar l’aixecadora del pilar, el quart va torçar-se de cadera i van decidir desmuntar-lo. Fet que va condicionar les expectatives dels vermells i va obligar-los a baixar pretensions. Finalment van decidir descarregar el pilar de set amb folre.

Els de la camisa rosada van apostar pel mateix pilar de mèrit que va pujar i baixar de manera molt plàcida. Fet que dona a pensar que el veurem aviat un pis més.

Les colles vallenques van sortir de la diada de Firagost d’ahir amb objectius complerts com és el cas del 5de9f i el 4de9fp de la Vella i els dos castells bàsics de nou de la Joves. Tot i així, les dues colles resten de la diada amb deures pendents com la bèstia indomable rosada o el pd8fm dels vermells.

Comentarios
Multimedia Diari