Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Vella i la Joves fan un gran Sant Fèlix amb el 4de9 sense folre rosat i el 2de8 sense folre vermell

Minyons de Terrassa no han pogut completar el 2de8 sense folre ni el 2de9 amb folre i manilles i els Castellers de Vilafranca surten tant sols amb un castell descarregat de plaça

Martí Castillejo Bonàs

Whatsapp
Foto: Pere Ferré

Foto: Pere Ferré

Al punt de les 12 del migdia i després que els Falcons de Vilafranca intentessin el seu pilar aixecat per sota, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han entrat a plaça amb els pilars caminant.

Els Minyons de Terrassa han sigut els encarregats d'obrir la diada de Sant Fèlix i ho han fet amb el castell que segur que serà protagonista avui. Els malves han enlairat el 2de8 sense folre, castell que encara no han carregat mai a la història. El castell ha pujat segur i amb determinació, però el pis de terços ha anat patint i girant-se tota l'estona. Tot i haver-lo descarregat a l'assaig, el castell s'ha trencat pel pis de terços quan l'acotxador estava ja col·locat.

Intent de 2de8 sense folre dels Minyons de Terrassa  FOTO: Minyons de Terrassa

Els segons en obrir la primera ronda, són la Colla Vella dels Xiquets de Valls que han optat pel 4de9 sense folre com a castell de sortida, castell que van estrenar dissabte passat al Catllar. Amb quarts col·locats, no ho han vist clar i han optat per baixar-lo. Han tornat a tirar amunt i aquesta vegada ho han vist clar i el castell ha tirat amunt. En tot moment ha mantingut les mides i cap dels pisos ha patit. En el moment en que l'enxaneta ha fet l'aleta, la plaça ha escalat en aplaudiments i desprès d'una descarregada perfecta i tranquila, la Colla Vella ha esclatat a crits de "I Vella i Vella i Vella!" i "La Culpa és de la Vella".

4de9 sense folre descarregat de la Colla Vella
4de9 sense folre de la Colla Vella  FOTO: Pere Ferré

La Colla Joves obria el seu Sant Fèlix amb el seu castell bandera, el 2de8 sense folre, que ja han completat en dues ocasions enguany. No s'ho han pensat i han tirat amunt, en una carregada d'aquelles que ells saben fer. Quan s'ha fet l'aleta, la plaça ha aplaudit com l'any passat quan el van carregar per Sant Fèlix, amb la diferència que enguany no els ha agafat per sorpresa i l'han descarregat, aquest cop però, amb la defensa quasi al límit de la rengla d'esquena a la façana de l'ajuntament.

2de8 sense folre de la Colla Joves  FOTO: Pere Ferré


Per tancar la primera ronda, els Castellers de Vilafranca han sortit de 3de10 amb folre i manilles, castell que ja van estrenar aquesta temporada a la Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú. Aquest cop no ha passat com diumenge passat a l'Arboç, en què el van haver d'aparcar després de desmuntar-lo dues vegades. El castell a la primera ha anat amunt però ha pujat nerviós tota l'estona. En el moment de la carregada, la rengla de la dreta ha començat a patir i la setena ha anat perdent la verticalitat agenollant-se. Amb ovació de la plaça, el castell s'ha descarregat amb un treball excessiu de les manilles que l'han hagut de defensar fins al moment, ja que el quart de la dreta havia perdut molt les mides.

3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca  FOTO: Pere Ferré

A segona ronda els Minyons de Terrassa han optat pel 2de9 amb folre i manilles, castell que van carregar per Festa Major i per Santes de Mataró. El castell ha anat bé de mides en tot moment, amb el típic moviment lateral que pot tenir el dos emmanillat. Quan s'ha fet l'aleta el castell semblava que aquest cop sí que es descarregaria, tot i el treball del pis de quints, però a la sortida de l'acotxadora, aquesta ha relliscat emportant-se els dosos de l'estructura que han caigut i el castell finalment ha cedit quedant-se en carregat.

2de9 amb folre i manilles carregat dels Minyons de Terrassa FOTO: Pere Ferré

La Vella ha iniciat la seva segona ronda amb el 2de8 sense folre, que també han descarregat dos cops enguany, l'últim fa 15 dies al 70é aniversari dels Castellers de Vilafranca. El castell no ha tingut dubtes a la pujada però aquest cop s'ha vist més nerviós que el de l'altre dia. En el moment de l'aleta, el castell s'ha desfigurat al pis de quints, en el que el quint d'esquena a l'ajuntament s'ha anat esquenant i finalment el castell s'ha trencat.

2de8 sense folre carregat de la Vella FOTO: Pere Ferré

La Colla Joves desprès d’un peu desmuntat ha anat de cara al 5d9f, Castell que van haver de desmuntar dues vegades a La Bisbal del Penedés. El Castell compost, ha pujat bé de mides, amb el tremolí constant que té aquest Castell per la quantitat de gent que hi puja. Al momento de la carregada, el pis de terços de la banda del tres semblava que perdés la mida però l’han sapigut recuperar. A la segona aleta a la banda del dos, el dossos de la rengla ha començat a agenollar-se i quan l’enxaneta baixava, el Castell s’ha trencat tot i haver mantingut les mides als pisos inferiors. 

5de9 amb folre de la Colla Joves FOTO: Pere Ferré

Els vilafranquins per tancar la segona ronda han optat pel 2de8 sense folre, el castell protagonista de la diada. Els verds, desprès de desmuntar l'estructura una vegada, l'han carregat amb suficiència però en el moment de la baixada, els castellers han hagut de començar a treballar i el pis de quints ha cedit desprès que el dossos de l'estructura han saltat emportant-se el castell.

2de8 amb folre carregat dels Castellers de Vilafranca FOTO: Pere Ferré

Per tancar les rondes de castells, els Minyons de Terrassa han escollit el 4de9 amb folre, castell que van estrenar aquest cap de setmana passat. Un castell que ha pujat amb certa comoditat pels egarencs, tot i que ha perdut la mida en algun moment però l'estructura no ho ha patit. Un castell doncs, que tot i la poca regularitat que hi tenen amb ell, han sapigut descarregar sense problemes.

4de9 amb folre dels Minyons de Terrassa FOTO: Pere Ferré

 Els rosats han anat de cara amb el 4de10 amb folre i manilles. Enguany tant sols havien provat un cop les manilles i va ser amb el 3de10 amb folre i manilles per la Diada de Sant Joan a Valls. S’han vist certs problemes a nivell del folre, ja que hi ha hagut un moment a la pujada dels quints, en que la banda de plaça per poc cedeix però han sapigut recuperar. Amb els sisens col·locats, el Castell ha tirat a baix i en la desmuntada el folre s’ha esfondrat.

Els vermells han tancat la seva ronda de castells amb el 3de9 amb folre, un castell que l'hi tenen la mida ben apresa, aparcant així el 2de9 amb folre i manilles. Tot i que s'havia especulat en què la Joves provaria l'inèdit 3de9 sense folre, després d'haver descarregat el 3de8 net dimarts a assaig, la tècnica ha cregut oportú no jugar aquesta carta i la del dos emmanillat després de la caiguda del 5de9 amb folre.

3de9 amb folre de la Joves FOTO: Pere Ferré

En tercera ronda els de Toni Bach han atacat el 4de10 amb folre i manilles, castell que han desmuntat dues vegades. En el segon atac, el castell no s'ha vist prou sòlid i amb els setens arrancant ha anat abaix. En aquest castell, també s'ha vist que el folre estava tou i en alguns moments semblava que s'esfondrés però ho han pogut salvar, baixant tot el castell.

En ronda de repetició, ja que el 2de8 sense folre els ha quedat en intent, els malves han optat pel 9de8, un castell que ja havien fet enguany i que no suposat cap problema, a excepció d'un tremolí constant durant tota l'execució del castell, però que no ha fet perillar l'estructura.

9de8 dels Minyons en ronda de repetició FOTO: Pere Ferré

La Vella ha hagut d'aparcar el colós de 10 i ha decidit tancar la ronda de castells amb el 4de9 amb folre i pilar, castell que enguany el passegen per on volen. Segurament a causa del cansament i que ja fa més de 3 hores que dura la diada, el castell ha mostrat unes mides estranyes. En el moment que el terç del pilar entrava dins l'estructura, l'enxaneta semblava que dubtes i ha anat a baix però rapidament ha tornat a anar amunt, fent la primera aleta amb una rapidesa increïble. En deixar l'espadat al descobert, quan els terços del quatre han rodat per sobre el folre, s'ha vist el treball que té aquest pilar i s'ha descarregat amb gran ovació per part de tota la plaça.

4de9 amb folre i pilar de la Vella FOTO: Pere Ferré

La Colla Joves, ha tancat la seva diada amb el pilar de 6. 

Els vilafranquins a la quarta ronda hi han tornat amb determinació amb el 4de10 amb folre i manilles. Aquest cop el castell ha pujat amb més bones mides, que el primer, tot i que un dels quarts de l'estructura ja des del principi estava treballant amb excés, però amb l'entrada de setens, el castell ha cedit quan el folre s'ha esfondrat.

Els Minyons de Terrassa han tancat la seva diada amb el pilar de 6, el vuité de la temporada. 

Pilar de 6 dels Minyons de Terrassa FOTO: Pere Ferré

Ja en ronda de pilars de la Vella, els rosats han anat d'estrena amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Amb l'estrena del quart de l'espadat, els d'Albert Martínez han descarregat el pilar emmanillat, amb un treball brutal de tots els components de l'estructura i desfermant l'eufòria de la colla.

Primer pilar de 8 de la temporada de la Colla Vella FOTO: Pere Ferré

En cinquena ronda els Castellers de Vilafranca han optat pel 4de9 amb folre, castell que l'hi tenen la mida ben apresa. El castell ha pujat insegur tota l'estona amb mides estranyes en algunes posicions i ha creat bastant polèmica, ja que l'enxaneta al moment d'encavalcar l'acotxador no s'ha vist del tot clar si trepitjava peu i a més a més, ha baixat per la mateixa rengla que ha pujat. En finalitzar el castell la pròpia colla ha reconegut que no l'ha col·locat i per tant el 4de9 amb folre ha quedat en intent desmuntat. Han tancat la dida amb dos pilars de 5.

Temas

Comentarios

Lea También