La Xiruca Foradada inaugura una nova ruta senyalitzada

El Pla de Santa Maria. L’entitat excursionista celebra el 25è aniversari. El nou itinerari discorre per diferents camins del terme

16 noviembre 2019 00:50 | Actualizado a 16 noviembre 2019 01:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Un grup de gent vinculada amb les colònies i l’esplai anàvem fent excursions o sortides. Ara fa 25 anys que ens vam constituïr com a entitat legalitzada», explica Pep Cunillera, un dels membres de la junta del Centre Excursionista La Xiruca Foradada del Pla de Santa Maria.

No obstant, abans van estar vuit o nou anys que també realitzaven diferents activitats i rutes.

En aquella època tothom portava xiruques i un dia els hi van dir: «Aquests de la Xiruca Foradada sempre camineu, i d’aquí va sortir al nom», recorda Cunillera i afegeix que «sempre hem mantingut l’essència del principi». La primera excursió com a entitat va ser a Barruera.

Ara el centre excursionista compta amb 200 socis de diferents edats i no tots són del Pla de Santa Maria. «Hem anat evolucionant i organitzem cursos i diferents activitats. Al principi era una cosa més familiar i ara ja no», diu Pep Cunillera.

Un dels objectius de l’entitat és posar en valor el territori i donar-lo a conèixer. «El territori pot desaparèixer i canviar i per això volem posar-lo en valor», afirma Pep. De fet, durant l’any organitzen diferents rutes o curses de muntanya, entre altres activitats. També vetllen pel respecte i bona pràctica a la natura.

«Ens anem adaptant a les circumstàncies del moment. També orrganitzem cursos de formació.

El Centre Excursionista La Xiruca Foradada del Pla de Santa Maria organitza la Caminada Popular del 55è Dia del Camí de Muntanya per demà diumenge al matí. Aquesta trobada servirà per inaugurar una nova ruta senyalitzada que s’ha batejat amb el nom Pel pla del Pla i té una llargada de 12,5 quilòmetres.L’acte s’emmarca en la celebració del 25è aniversari de la constitució de La Xiruca Foradada, que té lloc aquest 2019. L’Ajuntament del Pla ha signat un conveni de col.laboració amb l’entitat per facilitar la senyalització de la ruta i la celebració de la diada.

La nova ruta discorre per diferents camins del terme. El primer tram correspon al GR 175 fins a la Ruta de la Capona i el camí del Mas d’en Roig. Des d’allà, va fins el camí de Sant Pere, continua fins el Mas del Rossell i el camí de les Parellades, passa pel Camp de Vol i finalitza al recinte de la Fàbrica.

El programa per demà començarà amb la recepció i acreditacions a les 8 del matí al recinte de La Fàbrica, i la caminada s’iniciarà a les nou. A les 10 hi haurà l’esmorzar proporcionat per l’organització a l’aparcament de la Ruta de la Capona. Feta la inauguració formal del camí es proseguirà la ruta i l’arribada a La Fàbrica serà sobre les 13,30 del migdia.

Mig miler de persones

Les previsions apunten a que participaran a la caminada mig miler de persones i La Xiruca ha demanat als restaurants del poble que preparin un menú especial per als visitants.

A la tarda, l’Ajuntament els oferirà un recorregut guiat pel Centre d’Interpretació del Tèxtil i l’Església de Sant Ramon. La isncripció és gratuïta per als residents al Pla.

Per a les persones no residents i no federades, el cost de l’activitat és de 6.50 euros i inclou l’assegurança i l’esmorzar.

Comentarios
Multimedia Diari