La bandera espanyola i l'estelada 'vestiran' dos monuments de Tarragona

Serà una obra efímera i es registrarà en diversos formats per després ser exposats en el mes de setembre

19 mayo 2017 20:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarragona vestirà dos monuments emblemàtics de la ciutat, un amb la bandera espanyola i un altre amb l'estelada, en un projecte efímer de l'artista Alvar Calvet, ha informat aquesta tarda la regidora de Patrimoni, Begoña Floría (PSC).

El projecte "Banderes al vent" està emmarcat en el programa "Monuments" del centre d'art municipal Teler de Llum, que pretén sumar nous espais de la via pública a l'art contemporani.

Calvet proposa embolicar amb una estelada el Monument als Herois del 1811, obra que l'escultor Julio Antonio va dedicar als tarragonins massacrats per l'exèrcit napoleònic després d'una resistència heroica.

Uns metres més enllà de la cèntrica Rambla Nova s'alça el monument a Roger de Llúria, de Fèlix Ferrer Galceran, i Calvet proposa embolicar-lo amb una bandera espanyola.

Els dos monuments més emblemàtics de la principal artèria de la ciutat quedarien així enfrontats, embolicats amb banderes i, entre tots dos, es projectaria l'audiovisual anomenat "Combat", que completa aquesta proposta artística amb escenes de lluita amb els ulls embenats.

El projecte havia d'exhibir-se a la tardor -les banderes a mida ja estan fetes- però s'ha anat ajornant fins que avui la comissió de patrimoni ha donat llum verda, supeditada a un informe previ que dictamini l'estat dels dos monuments.

La proposta de Calvet ha rebut crítiques, sobretot del grup municipal de Ciutadans i fins i tot el consistori va plantejar canviar-lo de lloc, al que l'artista es va negar.

Calvet sempre ha sostingut que es tracta d'un projecte artístic i no polític, abordat amb respecte als símbols i que pretén convidar al diàleg i no a la confrontació.

La regidora de Patrimoni ha anunciat que ja s'ha contractat una empresa perquè avaluï l'estat de les dues escultures.

Una vegada fet aquest tràmit, Calvet podrà desenvolupar "Banderes al vent", que serà una obra efímera i es registrarà en diversos formats per després ser exposats en el mes de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari