La biblioteca de Cornudella estrena un nou espai amb 15.000 volums

L´equipament ocupa la sala noble d´un palauet donat per la Fundació Roger de Belfort, queva fundar l´advocat Manuel Aragonès Virgili

19 mayo 2017 22:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cornudella de Montsant ha posat en marxa aquesta setmana la biblioteca municipal en un espectacular palauet donat per la Fundació Roger de Belfort, que va fundar i presidir l’advocat reusenc Manuel Aragonès Virgili. L’equipament ocupa la sala noble d’aquest edifici i compta amb 15.000 volums, fruit de la suma de l’important llegat d’Aragonès Virgili i de la col·lecció que ja tenia la biblioteca de Cornudella.

L’estrenat espai compta amb mobiliari clàssic de gran valor i amb quadres del pintor reusenc Josep Morató Aragonès. L’Ajuntament ha rehabilitat l’interior de l’edifici per fer-lo visitable i a part de la biblioteca ha reobert el Telecentre en una sala més condicionada. L’anterior biblioteca es trobava als baixos del mateix edifici, sense condicions i amb problemes d’humitat.

L’edifici de la Fundació Roger de Belfort també serà la seu de l’Arxiu del pintor Morató Aragonès, mort el 2006 i que va freqüentar durant molts anys Cornudella de Montsant. El pintor és Fill Adoptiu de Cornudella. A l’arxiu s’hi dipositaran obres d’ell, fotografies i estris personals, que donarà la família.

«El nou espai de l’antiga Fundació Roger de Belfort serà l’epicentre de les activitats culturals i per als joves del municipi», ha recalcat l’alcalde, Josep Maria Castan, que ha agraït tant a la Fundació com a la família Morató Aragonès el fet que «els cornudellencs puguin gaudir d’aquest extraordinari espai i de l’Arxiu del pintor» en un recinte de caràcter públic. Es preveu que la biblioteca s’integri a la Xarxa de biblioteques públiques de la Generalitat mitjançant un acord a què es preveu que arribi el Departament de Cultura i l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari