Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La biblioteca de Cornudella estrena un nou espai amb 15.000 volums

L´equipament ocupa la sala noble d´un palauet donat per la Fundació Roger de Belfort, queva fundar l´advocat Manuel Aragonès Virgili

Redacció

Whatsapp
La biblioteca municipal, situada en una sala noble de l\'edifici. Foto: Cedida

La biblioteca municipal, situada en una sala noble de l\'edifici. Foto: Cedida

Cornudella de Montsant ha posat en marxa aquesta setmana la biblioteca municipal en un espectacular palauet donat per la Fundació Roger de Belfort, que va fundar i presidir l’advocat reusenc Manuel Aragonès Virgili. L’equipament ocupa la sala noble d’aquest edifici i compta amb 15.000 volums, fruit de la suma de l’important llegat d’Aragonès Virgili i de la col·lecció que ja tenia la biblioteca de Cornudella.

L’estrenat espai compta amb mobiliari clàssic de gran valor i amb quadres del pintor reusenc Josep Morató Aragonès. L’Ajuntament ha rehabilitat l’interior de l’edifici per fer-lo visitable i a part de la biblioteca ha reobert el Telecentre en una sala més condicionada. L’anterior biblioteca es trobava als baixos del mateix edifici, sense condicions i amb problemes d’humitat.

L’edifici de la Fundació Roger de Belfort també serà la seu de l’Arxiu del pintor Morató Aragonès, mort el 2006 i que va freqüentar durant molts anys Cornudella de Montsant. El pintor és Fill Adoptiu de Cornudella. A l’arxiu s’hi dipositaran obres d’ell, fotografies i estris personals, que donarà la família.

«El nou espai de l’antiga Fundació Roger de Belfort serà l’epicentre de les activitats culturals i per als joves del municipi», ha recalcat l’alcalde, Josep Maria Castan, que ha agraït tant a la Fundació com a la família Morató Aragonès el fet que «els cornudellencs puguin gaudir d’aquest extraordinari espai i de l’Arxiu del pintor» en un recinte de caràcter públic. Es preveu que la biblioteca s’integri a la Xarxa de biblioteques públiques de la Generalitat mitjançant un acord a què es preveu que arribi el Departament de Cultura i l’Ajuntament.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También