La brossa es fa visible als carrers del polígon industrial de Valls

Hi ha deixalles al mig de la calçada, fanals caiguts a terra i botelles plenes d'orina

19 mayo 2017 18:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’estat de conservació del polígon industrial de Valls és un dels temes clàssics de debat en el món local vallenc. En el seu dia (el passat mes d’octubre), l’alcalde Albert Batet afirmava que aquest espai és «excel·lent», però n’hi ha que no constaten el mateix.

Dos mesos enrere, un veí de la partida de Bayona, al terme municipal de Valls, va donar a conèixer al Diari un punt negre del polígon on la gent acostuma tirar deixalles, tot i que l’acció està sancionada amb multes de fins a 600.000 euros. Es tracta del final del carrer Artesans, just davant de Gomà-Camps. Ara, Juan Iglesias proposa fer una ruta més àmplia per conèixer més al detall el seu estat. Nosaltres l’acompanyem.

El recorregut comença a les 10.30 h d’ahir divendres. Pugem per la carretera del Pla (direcció Pla de Santa Maria), i a la primera rotonda girem a l’esquerra, cap al carrer Curtidors. Allí ens aturem i observem que a la vorera hi ha alguns forats on suposadament hi hauria d’haver fanals. S’ha de tenir en compte que hi ha un bon grup de vallencs i vallenques que utilitza el polígon per anar a córrer, així que forats d’aquestes característiques poden arribar a ser perillosos. Una mica més endavant, Iglesias mostra el mur d’una nau industrial en venda que ha caigut a terra.

A continuació ens dirigim al carrer Licoristes i ens trobem al mig de la calçada armaris, runa, caixes de cartró, un matalàs i tot tipus de deixalles just en un espai on no hi ha cap contenidor que doni a entendre que allí s’hi pot tirar la brossa.

Però aquest no és l’únic punt d’aquestes característiques. Un de molt similar és el que ja vam visitar el passat mes de maig, el del final del carrer Artesans. En aquell moment, l’Ajuntament havia instal·lat cartells informant que les deixalles s’han de portar a la deixalleria, a tan sols 350 metres. Ara, tornem per comprovar si la mesura ha sigut efectiva, però n’hi ha que han fet cas omís a les advertències: al costat dels contenidors, s’amuntega runa i diversos televisors.

Reprenem la marxa, i després de constatar que en tots els carrers hi ha fanals trencats (alguns de caiguts a terra, i d’altres de retallats amb els cables sobresortint), arribem al que possiblement és el punt més desconegut i alhora desconcertant.

Ens situem als carrers de davant de l’empresa IKEA, on hi ha molts camions estacionats esperant poder descarregar a l’empresa. En aquesta zona, les deixalles s’apilen pels marges de les voreres i el que s’observa és que per tot arreu hi ha botelles plenes de líquid de color groguenc.

Iglesias, que ha sigut camioner, explica que es tracta d’orina, «una pràctica molt recurrent entre aquells que realitzen grans distàncies». Davant la situació, mirem pels voltants d’IKEA i ens adonem que no hi ha ni un sol contenidor ni papereres a la zona.

Després de constatar les condicions en les quals es troba el polígon de Valls, donem per finalitzat el recorregut.

Comentarios
Multimedia Diari