Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La campanya Respecta'm instal·larà un punt d'informació itinerant per Santa Tecla

El Punt Lila s’instal·larà a places i carrers de la ciutat amb dos objectius: oferir informació i per altra, facilitar l'assessorament i/o acompanya­ment de qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o legtbi-fobica

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Mauri

FOTO: Mauri

La campanya Respecta’m tornarà a sortir al carrer per les festes de Santa Tecla. Aquest any, a més de continuar amb les accions de Komando Nits Q i la difusió informativa mitjançant cartellera i altres elements, es comptarà amb La CARPA RESPECTA’M-PUNT LILA com a mesura de prevenció i actuació contra les violències masclistes i lgtbi-fobiques als espais d'oci i festius.

La carpa “Respecta’m-Punt Lila”, vol ser l’espai de referència on s’informarà pedagògicament sobre la necessitat d’erradicar el masclisme i les violències sexuals, a més d’acompanyar a les possibles víctimes. Aquesta iniciativa vol fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics sovint en context d’oci on la informalitat justifica la normalització d'actituds masclistes i LGTBIfòbiques.

El Punt Lila s’instal·larà a places i carrers de la ciutat amb dos objectius, per una banda oferir informació i sensibilització destinada a tota la població, i per altra, facilitar l'assessorament i/o acompanya­ment de qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o legtbi-fobica, entenent per aquestes qualsevol forma de manifestació: assetjament, humiliacions, insults, etc.

Aquesta carpa serà gestionada per dues persones, especialitzades en igualtat i gènere, que facilitaran informació sobre conductes sexistes, i en cas de necessitat i atenent al principi de confidencialitat i respecte, es facilitarà informació sobre el protocol a seguir per rebre atenció i com contactar amb la Guàrdia Urbana.

La consellera de Polítiques d’Igualtat, Ana Santos, ha destacat la bona feina feta en els 3 anys en funcionament de la campanya i ha recordat que Tarragona va ser dels primers municipis en comptar amb una iniciativa d’aquest tipus. La consellera ha explicat que el principal objectiu de Respecta’m “és prevenir possibles conductes sexistes i LTGBIfòbiques i que tota la ciutadania gaudeixi d’unes festes respectuoses, però també estem preparats per actuar si és necessari”.

Les dates i localitzacions durant els actes de la Festa Major de Santa Tecla:

  • Divendres 14, de 22:00 a 02:00 hores a la plaça del Rei.
  • Dissabte 15, de 22:00 a 02:00 hores al Parc Saavedra.
  • Diumenge 16, de 21:30 a 01:30 hores a la plaça de la Font.
  • Dimecres 19, de 22:00 a 02:00 hores, dins el recinte de l’Anella Mediterrània.
  • Divendres 21, de 18:00 a 22:00 hores Plaça Verdaguer
  • Dissabte 22, de 22:00 a 02:00 hores al Parc Saavedra.

Temas

Comentarios

Lea También