La comunitat islàmica de Valls es concentra per rebutjar el terrorisme i clamar per la pau

Unes 400 persones s'han concentrat a la plaça del Pati

ACN

Whatsapp
Pla obert de la concentració islàmica a Valls, amb diversos membres de l'associació islàmica de Valls d'esquenes. Imatge del 26 d'agost de 2017

Pla obert de la concentració islàmica a Valls, amb diversos membres de l'associació islàmica de Valls d'esquenes. Imatge del 26 d'agost de 2017

Unes 400 persones, la majoria de la comunitat musulmana, s'han concentrat aquest dissabte a la plaça del Pati de Valls, convocades per l'Associació Islàmica de Valls, per rebutjar el terrorisme i clamar per la pau. A l'acte, on s'ha fet sentir amb força el lema 'No tinc por', hi ha participat l'imam del municipi i altres membres de la comunitat, que han apuntat que els autors de l'atemptat a Barcelona i Cambrils "no representen a la religió musulmana". Gerald Badoui, de l'Associació Islàmica, ha explicat que la comunitat treballa "dia rere dia" per evitar la radicalització de joves. "El missatge que els traslladem és de convivència, respecte i integració; l'extremisme i el fanatisme no té cabuda a la nostra societat", ha apuntat. L'acte, on ha participat l'alcalde, Albert Batet, i altres representants de tots els grups municipals, ha acabat amb un pilar que han aixecat la Colla Joves de Valls.

Badoui, que també representa la comunitat islàmica de l'Alt Camp, ha remarcat que els terroristes no representen la religió musulmana i que ells són "totalment contraris": "són enemics per a occident i per a nosaltres mateixos", ha lamentat Badoui, que considera que la comunitat no pot deixar de treballar "conjuntament amb entitats" per evitar que "el mal actuï i s'apoderi de tots els àmbits".

"Si hi ha gent que té unes altres idees al cap i vol trencar esquemes, que no compti amb nosaltres; són terroristes encara que ho posin en nom de l'islam", ha continuat Badoui. Sobre la radicalització dels joves, ha apuntat que la comunitat treballa "dia rere dia" per conscienciar el jovent perquè "no caiguin en aquestes trampes", que creu que troben, sobretot, a les xarxes socials. "Que recorrin a representants i ens preguntin i no agafin missatges radicals de les xarxes o d'un imam que ni se'l coneix", ha demanat Badoui, en referència a l'imam de Ripoll. "És un fet lamentable i ens fa una mica de por, perquè a totes les ciutats hi ha joves musulmans", ha explicat.

Entre els joves presents a la concentració hi havia la Zainab, que s'ha mostrat "sorpresa" davant la multitud de gent, no únicament musulmana, que s'ha reunit a la plaça del Pati de Valls. "Estem tots units i aquesta és una sensació molt satisfactòria", ha apuntat. També en Hicham i en Milan han explicat que la concentració era necessària per "mostrar als catalans que l'islam no té res a veure amb tot això, i que és pau i amor".

En una concentració amb clara majoria musulmana però on també s'hi han sumat altres ciutadans de fora la comunitat, Badoui ha evidenciat que la situació que viuen a Valls és bona. "Sempre ha estat una ciutat molt maca amb la immigració i amb els musulmans; mai hi ha hagut un acte de racisme o xenofòbia", ha celebrat Badoui, que porta 25 anys vivint a la capital de l'Alt Camp.

Temas

Comentarios

Lea También