La crítica i la disbauxa centren el Carnaval de Valls

La rua va arrencar ahir a les set de la tarda. Els carrers estaven plens de gom a gom

20 febrero 2020 17:40 | Actualizado a 24 febrero 2020 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La crítica i la disbauxa van centrar el Carnaval de Valls. La rua va arrencar a les set de la tarda des de la plaça del Blat i els carrers estaven plen de gom a gom. 
Com cada any es van veure difresses ben originals. Alguns anaven d’ovelles, altres de meduses i taurons i portaven un cartell on hi deia «Salvem el fons marí». Uns altres anaven de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls que enguany celebra el 25è aniversari.

El Bou de Carnaval

La Unió d’Anelles de la Flama fa uns anys que estrena un nou element del seguici amb una versió més grotesca: el Bou. El pas dels anys li ha canviat la personalitat passant a ser descuidat i malcarat. Les espurnes de foc ja no brollen i queden substituïdes pel fum que deixarà anar la cigarreta que porta a la boca. Ahir molts dels membres de l’entitat es van difressar de la temàtica: toreros, vestits de sevillanes, pintes i mantellines, guàrdia civils i van simular un “San Fermín”. Darrere del bou el seguia l’Àliga Plomada, els Gegants de la ciutat i la Mulassa. 

Un dels elements més singulars i enigmàtics del Carnaval de Valls és la figura del Moixó Foguer, molt viva en l’imaginari popular de la ciutat arrelat a les festes de Carnaval de la comarca, el Camp de Tarragona, Garraf i Penedès. És un personatge que completament nu, embetumat de mel, es posa dins una caixa plena de plomes d’aviram.

El Moixó Foguer duu una màscara i una mitja al cap i, totalment emplomallat, va acompanyar la comitiva formada per diversos personatges. Com cada any, durant la rua recorre els carrers i les places de Valls dins una caixa. De tant en tant, la comitiva feia una parada i els diversos personatges escenifiquen la venda del Moixó Foguer, que acaba sortint i escampa la seva pluja de plomes per tot arreu.

Enguany van canviar els papers entre homes i dones. El Carnaval de Valls acabarà el Dimecres de Cendra, 26 de febrer, amb la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma.
 

Comentarios
Multimedia Diari