La dedicació i il·lusió envaeixen Tarragona durant La Marató

Crònica. Tinglado 1. L’espai del port va tornar a ser la seu de recepció de trucades de la ciutat on els voluntaris van treballar fins a cinc hores

16 diciembre 2019 07:30 | Actualizado a 16 diciembre 2019 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«L’energia es contagia, és una experiència única», expressava Sílvia Durán, la coordinadora de la seu de La Marató de TV3 a la ciutat. El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona ha tornat a ser la seu d’una de les iniciatives més especials de Catalunya i que aconsegueix unir a tots els ciutadans i ciutadanes per una causa que, tot i que varia cada any, sempre val la pena contribuir-hi.

Minuts abans de les 19 hores, tot estava preparat per començar a atendre trucades i rebre donacions. Desenes de persones compartien una mateixa expressió, un mateix sentiment. Un somriure nerviós i impacient i una mirada fixa i brillant als telèfons representaven les ganes d’encetar la recta final del dia. «És el meu primer any i estic molt emocionada», declarava Rosa, una de les moltes voluntàries que participava per primer cop en aquesta iniciativa.

La Roser, en canvi, era el segon any que col·laborava i aquesta edició repetia amb el seu marit. «Va ser una experiència fantàstica, es viu d’una forma molt intensa darrere del telèfon», comentava la Roser just abans d’agafar la seva primera trucada de la tarda des de Cornudella de Montsant. Per a donar suport i poder solucionar qualsevol problema, els caps de taula com en Francesc, estaven pendents de què voluntaris i voluntàries com la Rosa o la Roser poguessin fer la seva tasca sense cap problema. «És el meu primer any i és un orgull poder participar-hi des de dins. La Marató significa molt, ens identifica com a poble», expressava en Francesc.

A mesura que avançava la tarda, el so dels telèfons es feia més constant i la feina anava pujant el ritme. «Normalment, l’hora amb més activitat és les 10 de la nit. És el moment on comencem a notar si serà una marató de rècord», explicava en Xavier Oriol, el coordinador de l’espai encarregat de verificar i supervisar tots els pagaments rebuts. Acompanyant la tasca dels voluntaris, una gran pantalla emetia el seguiment de La Marató a TV3.

Cada anunci d’una nova xifra, un somriure amb ganes de més. «Ara amb internet no són tantes les trucades que podem rebre en comparació a altres anys però l’emoció és la mateixa», comentava Oriol, després de viure 10 anys La Marató des del darrere. «Fa 6 o 7 anys el ritme de feina era diferent però, per exemple, l’any passat, va ser una edició increïble que esperem repetir aquesta nit», expressava Oriol.

Tothom guanya

El silenci i la calma del port trencava amb l’ambient creat al Tinglado i és que tot i que les úniques veus que s’escoltaven eren les que responien a les trucades, el sentiment d’una celebració continguda estava present.

«Quan acaba la nit i veus la xifra que s’ha aconseguit, trenques a plorar de l’orgull de sentir-te part d’una cosa tan bonica», expressava en Joan, un dels voluntaris veterans que ja pensava a celebrar un altre èxit de La Marató de TV3 d’igual forma que la ciutat de Tarragona, que va dedicar tota una jornada a demostrar novament la seva solidaritat.

Comentarios
Multimedia Diari