La deixalleria de Vallmoll recollirà també residus especials i voluminosos

Ubicada a la urbanització Bogatell, el seu servei serà d’àmbit comarcal ja que atendrà a altres poblacions dels voltants i a una població potencial de més de 6.000 habitants

15 marzo 2020 19:50 | Actualizado a 15 marzo 2020 20:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Només falten alguns detalls perquè entri en funcionament la deixalleria de Vallmoll a nivell de recepcionar, en l’àmbit comarcal, pel que fa a residus especials i voluminosos. Per completar l’equipament ara cal dotar-lo de contenidors, mobiliari i material d’oficina, sistema de video vigilància, entre d’altres elements que tenen un cost d’11.400 euros. La quantitat serà coberta aproximadament en un 80 % per part del Consell Comarcal de l’Alt Camp i la resta a càrrec de l’Ajuntament de Vallmoll.

Aquest és l’acord aprovat entre les dues administracions, per tal que la deixalleria de Vallmoll doni servei al propi municipi i també als de Garidells, la Masó, el Milà, Mont-ral, Nulles, el Rourell i Vilabella. Això suposa atendre les necessitats d’una població potencial de 6.356 habitants.

La deixalleria es troba ubicada a la urbanització Bogatell, del terme municipal de vallmollenc, i va ser construïda entre el 2018 i 2019, instal.lació que va suposar una inversió de 118.660 euros. Amb el conveni signat, el percentatge que l’Ajuntament de Vallmoll ha d’assumir del cost de l’explotació de la deixalleria, serà del 41,66 %, la resta ho farà el Consell Comarcal, en base a la proporcionalitat referent a la població de Vallmoll, respecte a la de la resta dels municipis que utilitzaran aquesta instal·lació.

Els dissabtes

L’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, valora molt positivament «l’ampliació de serveis de la nostra deixalleria, de caire comarcal, i agraeixo la bona predisposició de part de l’Organisme Especial de Gestió de Residus Municipals del Consell Comarcal de l’Alt Camp, a l’hora de posar-nos d’acord». Cusidó assenyala que aquesta ampliació de la deixalleria suposa un gran avenç per als municipis que tindran cobertura «on la recollida d’andròmines es feia un cop al mes i sovint els voluminosos eren depositats a peu de contenidors. Ara aquí completem tot el cicle de reciclatge».

Inicialment, els usuaris podran dur a la deixalleria de Vallmoll els residus especials i voluminosos cada dissabte. No obstant això, sobre la marxa es veurà si es fa necessari ampliar l’horari d’obertura al públic.

D’aquesta manera, a nivell de l’Alt Camp, els residus que siguin especials i voluminosos s’hauran de portar a tres deixalleries que gestiona el Consell Comarcal: la planta que té a Valls, abarca els pobles d’Aiguamúrcia, Alió, Bràfim, Montferri, Puigpelat, Querol, la Riba, Rodonyà i Vila-rodona. La deixalleria de Cabra del Camp, a més del poble, inlou els municipis de Figuerola del Camp i el Pont d’Armentera. I ara, a Vallmoll, els pobles abans esmentats.

Comentarios
Multimedia Diari