La diada de Firagost espera l’estrena de les manilles de la Colla Vella i la Colla Joves

Els rosats atacaran el 3de10 amb folre i manilles mentre que els vermells preparen l’estrena del 4de9f i el 2de9 emmanillat

01 agosto 2018 11:30 | Actualizado a 02 agosto 2018 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 64a edició de la Firagost, la Fira-Exposició del Camp Català, acull aquest vespre una de les grans cites castelleres vallenques de la temporada a la plaça del Blat. La diada de Firagost ha anat a l’alça els darrers anys, amb l’aposta clara de totes dues colles que les darreres temporades hi han dut castells de màxima dificultat. I enguany, no serà una excepció.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a Firagost, possiblement, en el millor moment de la seva història. Tot i que fer una afirmació d’aquesta magnitud pot semblar agosarat, el cert és que els rosats estan demostrant un grandíssim estat de forma, evidenciat durant aquests primers mesos de temporada amb grans diades com La Selva del Camp, Sant Joan o el passat diumenge a Vilallonga del Camp, on sorprenien completant el primer 2de8 sense folre del seu historial amb una execució gairebé perfecta.

Aquest dimecres, els rosats volen fer una passa més i portar a plaça les primeres manilles de l’any. I ho faran ni més ni menys que amb el 3de10 amb folre i manilles. Ja fa setmanes que els rosats preparen l’atac al castell de deu pisos i sembla que el darrer assaig d’aquest dilluns va servir per acabar de decantar la decisió de la tècnica dirigida per Albert Martínez.

La feina feta amb el 2de8 sense folre, els ha permès poder centrar la diada d’aquest vespre en l’atac al tres i acompanyar-lo de dues estructures ja completades per la diada de Sant Joan: el 4de9 amb folre i pilar i el 5de9 amb folre. Els rosats també assagen intensament el 4de9 sense folre, tot i que el ‘castell total’ té menys opcions de sortir a plaça. Els del Portal Nou podrien tancar la diada amb el primer pilar de 8 amb folre i manilles de l’any, tot i que la decisió es prendrà a la mateixa plaça amb els components de l’estructura, en funció de com hagi anat la diada.

La Joves també vol estrenes 

La Colla Joves Xiquets de Valls també arriba amb objectius ambiciosos. Els vermells volen atacar el primer 4de9 amb folre de l’any, castell que no podien estrenar la setmana passada a Sitges.

D’altra banda però, tot i fer grandíssims assajos del 2de8 sense folre, els del carrer d’en Gassó podrien portar a plaça el 2de9 amb folre i manilles, estructura que també han treballat intensament aquesta temporada i que a l’assaig de dilluns els va donar molt bones sensacions. Els de Francesc Ramon completarien la seva actuació amb el 3de9 amb folre i amb un espadat de mèrit, de 6 o 7 pisos.

Comentarios
Multimedia Diari