La diada de Tots Sants 'repulsa enèrgicament' l'empresonament dels Jordis

Les colles aixequen quatre pilars d'homenatge als presidents de l'ANC i Òmnium. I després Vilafranca veu una nova jornada històrica.

01 noviembre 2017 12:09 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diada castellera de Tots Sants d'aquest dimecres a Vilafranca del Penedès ha començat amb un gest de condemna a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró, Xiquets de Tarragona i Castellers de Sants han aixecat quatre pilars davant la façana de l'ajuntament, on eren els vicepresidents de les dues entitats,

Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, i l'alcalde Pere Regull, entre altres representants municipals. Davant la plaça de la Vila plena a vessar, Regull ha lamentat la "repressió democràtica" que Catalunya va viure el passat 1 d'octubre.

Ha demanat fer una "repulsa enèrgica" a l'empresonament dels líders de les entitats sobiranistes. Abans de l'entrada a plaça, els Castellers de Vilafranca han nomenat Òmnium i l'ANC sòcies d'honor de la colla, juntament amb els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.

L'actuació

Vilafranca ha viscut avui una altra gran diada de Tots Sants, organitzada pels Castellers de Vilafranca que han signat una gran actuació amb la qual posen punt final a la seva temporada.

La jornada d'avui dels Castellers de Vilafranca ha significat la millor diada de la història, segons la nova puntuació del Concurs de Castells i tenint en compte els tres castells i també el pilar.

La diada ha començat a les 12 del migdia, s'ha completat en quatre hores i ha vist un total de vuit castells de gamma extra, principalment descarregats pels Castellers de Vilafranca però també pels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants.

En primera ronda els Castellers de Vilafranca han atacat el 3d10 amb folre i manilles, que han pogut descarregar després de desmuntar-lo en una primera ocasió quan ja estaven "quints" col·locats.

Era el tercer "tres de deu" descarregat pels de Vilafranca aquesta temporada, després de l'Arboç i la diada de Sant Fèlix a inal d'agost; a més tenien dos "tres de deu" carregats també aquest any a Vilanova i la Geltrú i per les festes de Santa Tecla de Tarragona.

La primera ronda també ha vist el 3d9f dels Capgrossos de Mataró i dels Castellers de Sants i l'intent desmuntat de 4d9f dels Xiquets de Tarragona.

A segona ronda les coses no han pogut anar millor per als Castellers de Vilafranca, que han aconseguit descarregar per tercera vegada aquesta temporada el castell denominat "bèstia indomable", la torre de vuit sense folre, que ha pujat àgil i suau fins a ser completada.

Seguidament, la plaça de la Vila de Vilafranca ha vist també el 4d9f dels Xiquets de Tarragona i la td9fm dels Capgrossos de Mataró i dels Castellers de Sants.

La tercera ronda ha comptat amb el 3d9 amb folre i agulla dels Castellers de Vilafranca, l'intent desmuntat de 3d9f dels Xiquets de Tarragona, el 5d9f dels Capgrossos de Mataró i l'intent de 4d9f dels Castellers de Sants, que ha caigut poc abans de coronar-se.

En repetició els Xiquets de Tarragona han tornat a fer un intent desmuntat de 3d9f i, després, el 3d8, i els Castellers de Sants han tancat la seva actuació amb el 4d8.

A la ronda de pilars, la diada de Tots Sants ha vist en primer lloc un intent de "pd8 amb folre i manilles" dels Castellers de Vilafranca, que s'ha enfonsat quan acabaven de començar a sonar les "gralles"; seguidament, els Capgrossos de Mataró han carregat el pd8fm (cosa que els ha permès tancar la millor diada de la seva història), i després els Castellers de Vilafranca han tornat a intentar el pd8fm, que aquesta vegada han pogut descarregar amb solvència.

Els Xiquets de Tarragona han descarregat el pilar de 6 i els Castellers de Sants han carregat el pilar de 7 "amb folre".

Comentarios
Multimedia Diari