Más de Tarragona

La família Yxart dóna el seu fons patrimonial al departament de Cultura

És una de les estirps més rellevants del Camp de Tarragona i el seu fons té un gran valor per a la investigació històrica de la zona

EFE

Whatsapp
Vista aerea del patio interior del arxiu historic ubicado en la Rambla Vella de Tarragona.

Vista aerea del patio interior del arxiu historic ubicado en la Rambla Vella de Tarragona.

La família Yxart ha donat el seu fons patrimonial al Departament de Cultura perquè el gestioni l'Arxiu Històric de Tarragona, informa la Generalitat.

La família Yxart és una de les estirps més rellevants del Camp de Tarragona i el seu fons té un gran valor per a la investigació històrica de la zona.

Aquest fons documental aportarà valuosa informació, tant sobre el futur de la pròpia família com per la intensa activitat comercial que va desenvolupar entre els segles XVII i XX.

L'acte de cessió se celebrarà demà a les sis de la tarda a la sala d'actes de l'Arxiu Històric de Tarragona i assistirà Jaume Yxart, en representació de la família, i el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Josep Boya.

En el transcurs de l'acte, Salvador Rovira pronunciarà la conferència "Els Yxart, tres segles de vida catalana".

També s'inaugurarà l'exposició "El fons documental de la família Yxart: una saga amb història", produïda per l'Arxiu Històric de Tarragona.

La mostra presenta una selecció de documents rellevants que aporten una perspectiva de la importància global del fons ingressat.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También