La flota d’arrossegament de Tarragona torna a la mar després de la veda

La Confraria de Pescadors confia que l’inici de l’arribada del turisme ajudi a recuperar les compres de peix fresc

01 julio 2020 18:40 | Actualizado a 01 julio 2020 18:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les embarcacions de pesca d’arrossegament de Tarragona, Torredembarra, Cambrils i l’Ametlla de Mar van tornar ahir a la mar després dels dos mesos d’aturada biològica marcats per la crisi del coronavirus. La incorporació dels 24 pesquers d’arrossegament permet a la flota de la ciutat de Tarragona treballar ja a ple rendiment amb la incògnita de l’evolució que seguiran els preus del peix. Després de la caiguda prèvia els mesos posteriors a l’inici de la veda de dos mesos, en ple estat d’alarma per la covid-19, la confraria tarragonina confia que l’arribada del turisme i la reobertura d’establiments de restauració pugui ajudar a millorar la facturació per la venda de peix fresc.

«Esperem que ens surti tot rodó: que aturem el malestar que patim i agafem força peix», ha vaticinat la secretaria de la confraria de pescadors de Tarragona, Rosa Sans. La qüestió de la valoració de les captures, després dels dos mesos d’aturada biològica als ports pesquers de la Costa Daurada i el nord de la de l’Ebre continua sent fonamental.

Van ‘tocar fons’ a l’abril

Després de «tocar fons» els preus al mes d’abril, la territorialització de les vedes, els mesos de maig i juny a la zona de Tarragona i durant juliol i agost els ports ebrencs de l’Ampolla cap al sud, inclòs el de Sant Carles de la Ràpita, havia ajudat a parar el cop, segons Sans. El fet que les flotes del sud de la demarcació treballessin en solitari aquests dos últims mesos hauria frenat la caiguda. A més, esperen que, després dels estralls del pas del Glòria, el medi marí s’hagi estabilitzat i recuperat possibilitant majors captures.

Però el panorama de cara l’estiu depèn, en bona part, de la represa de l’activitat turística. «Si no s’obren fronteres, obren els restaurants i no ve el turisme, ho tenim fotut», sentencia la secretaria de l’entitat. Llavors, augura, el mercat de peix fresc podria «caure en picat». Productes estrella de la flota tarragonina com el lluç no tenen la mateixa valoració amb el sector hostaler pràcticament aturat, tot i que durant el confinament va tornar a entrar a les llars de forma més habitual.

Encara queda una mica de marge per a productes més valorats, com la gamba, que iniciarà la seva temporada de pesca a partir de l’1 d’agost. També caldrà veure, segons apunta Sans, com evolucionen les vendes de les captures d’arrossegament. Durant els últims mesos, molts compradors havien optat per adquirir el peix a través d’Internet, en detriment de l’assistència a la llotja.

Dels més de quarante treballadors de la confraria, només quatre van continuar treballant després dels ERTO aplicats.

Comentarios
Multimedia Diari