La formació desperta el talent

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus  formen professionals, amb una àmplia oferta a través d’onze cicles formatius, preparats per assumir els reptes del món professional de forma immediata i excel·lent

28 febrero 2018 15:31 | Actualizado a 01 marzo 2021 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus són centres amb onze cicles formatius de grau superior en Arts Plàstiques i Disseny que permeten formar l’alumnat com a professionals preparats per assumir els reptes del món laboral. Els centres ofereixen excel·lents recursos tècnics i un equip docent qualificat amb una formació de qualitat orientada a la demanda del mercat.

Pel que fa a l’oferta educativa, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (a la carretera de Valls, s/n) compta amb ensenyaments d’Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts Aplicades al Mur, Gràfica Interactiva i Joieria Artística. 

Al centre d’educació artística de la Diputació a Reus (situat al carrer del Vent) es poden cursar cicles formatius de grau superior perfil Infografia 3D, Arquitectura Efímera i Projectes i direcció d’obres de decoració. Enguany, han afegit un nou cicle a l’oferta formativa: Videojocs i entorns virtuals. 

El termini per sol·licitar la realització de les proves d’accés comença el 13 de març i acabarà el 22 d’aquest mateix mes. Aquestes estan adreçades a alumnes que no compleixen els requisits d’accés directe, però estan interessats a cursar els estudis de qualitat. Ja al mes de maig, s’obrirà el període de preinscripció. 

Amb el cicle de Gràfica Interactiva s’assoleix la capacitat de desenvolupar projectes de gràfica interactiva aplicats a diferents àmbits: disseny i desenvolupament web, producció de continguts interactius, accessibilitat, usabilitat i disseny d’interfícies. 

Una altra proposta és el grau d’Animació. Amb aquest s’assoleix la capacitat per crear, gestionar i supervisar projectes audiovisuals d’animació; aplicar tècniques d’animació a qualsevol projecte gràfic, artístic, publicitari i/o de ficció i incorporar moviment als elements que conformen una peça de comunicació visual. 

Els estudis de Gràfica publicitària ofereixen una formació global en les àrees del disseny gràfic: imatge corporativa, cartellisme, disseny editorial, publicitat, senyalística, packaging i il·lustració. S’obtenen les eines per dur a terme les fases d’un projecte de comunicació visual, assolint els objectius plantejats a davant qualsevol repte de comunicació visual.

Amb el cicle d’Il·lustració l’alumnat es forma com a professional de la il·lustració, capacitat per la creació d’imatges aplicables a editorials, material didàctic, premsa, publicitat, disseny gràfic i producció de cinema i animació. Forma l’alumne per actuar amb creativitat i personalitat, aplicant criteris d’anàlisi conceptual i la correcta resolució tècnica.

La proposta de Fotografia permet expressar-se en el llenguatge fotogràfic, dominar els processos de la realització fotogràfica, les funcions tècniques, expressives i operatives de la fotografia, conèixer les eines i desenvolupar projectes de fotografia adaptant-se als canvis tecnològics. 

Amb el cicle formatiu d’Arts aplicades al mur l’alumnat pot aprofundir dins la creació i producció de pintures en tota mena de materials i suports, en la reproducció i recreació d’obres, en les instal·lacions artístiques, com les escenografies attrezzo i l’ornamentació per a teatre, cinema, televisió, multimèdia, infografia i espais de representació i expressió artística.

La joieria s’entén com a mitjà d’expressió artística, una manera de creació i comunicació integrada en els corrents de l’art i el disseny contemporanis. La formació de Joieria artística proporciona un bon nivell artístic i tecnològic que permet realitzar amb eficàcia tot tipus de peces de joieria, per entrar en l’àmbit de la joieria d’art. 

Els estudis d’Infografia 3D capaciten per explicar, comunicar, presentar i promocionar treballs tridimensionals de forma virtual; Sintetitzant dades, teories, estratègies en un únic instrument explicatiu: les infografies. A través d’un disseny gràfic atractiu, es poden convertir en un element de màrqueting destinat a les xarxes socials, al periodisme web, etc.

El cicle de Projectes i Direcció d’obres de decoració (PIDOD) permet desenvolupar els projectes d’obres de decoració, valorar en cada treball els aspectes plàstics, artístics, tècnics, organitzatius i econòmics, i investigar les formes, els materials, les tècniques i els processos artístics relacionats amb la decoració. 

Un altre és el d’Arquitectura efímera, que capacita per desenvolupar els processos de la projecció de l’arquitectura efímera, i dirigir i coordinar el projecte i realitzar els treballs. Forma en el desenvolupament i direcció de projectes d’arquitectura efímera, la investigació de formes, materials i processos, i l’anàlisi de la documentació pròpia d’aquest camp professional.

Amb els nous estudis de Videojocs i entorns virtuals s’aprèn a idear i elaborar projectes interactius i audiovisuals vinculats als diferents processos de producció de videojocs i entorns virtuals. S’aprofundeix dins el món de la creació virtual, mitjançant les tècniques narratives, les gràfiques i els estils més adequats a les especificacions narratives i les tècniques, amb el nivell de qualitat exigible professionalment.

Comentarios
Multimedia Diari