La futura residència d’avis del Pla de Santa Maria centra el pressupost municipal

L’ampliació del gimnàs i la restauració de les façanes de La Fàbrica són altres actuacions destacades

26 noviembre 2020 07:10 | Actualizado a 26 noviembre 2020 07:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha aprovat el nou pressupost municipal d’inversions del 2021 en el darrer plenari celebrat aquest dimarts al vespre. El consistori preveu que l’any vinent ingressarà i gastarà la mateixa quantitat, una mica més de 2,5 milions d’euros.

D’entre els projectes que es contemplen, destaca la construcció de la nova residència d’avis que ocuparà part de les naus de l’antic complex tèxtil de l’empresa Martí, Llopart i Trenchs. Aquest es considera el projecte estrella d’aquesta legislatura. Per tal de dur a terme les obres, el consistori va aprovar les bases per a la licitació del projecte executiu durant el ple.

Es destinaran 159.000 euros del pressupost per aquest nou espai, la partida econòmica més destacada. Tot i això, l’Ajuntament ja va aprovar el passat mes de març dedicar 1,3 milions d’euros del romanent de la tresoreria a aquestes obres. Per finançar la resta del projecte, que ascendeix en total a més de dos milions d’euros, s’ha demanat una subvenció de l’1,5% cultural del govern espanyol. Si no s’aconsegueix, es recorrerà a un crèdit o a altres subvencions.

Una altra de les obres destacades del nou pressupost és l’ampliació del gimnàs municipal, amb un cost de 90.000 euros. Es contempla la construcció d’un edifici annex a l’actual que permetrà tenir més espai per a realitzar activitats dirigides. Part d’aquesta actuació està finançada pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

El tercer projecte important del pressupost municipal és la restauració de les façanes de la casa del director de La Fàbrica, que també compta amb el suport econòmic del PAM i s’està pendent d’una subvenció del departament de Cultura. El cost d’aquesta obra és de 75.000 euros i permetrà completar la millora de l’exterior de l’antic complex. En una primera fase que s’està duent a terme actualment, finançada amb fons Feder, s’estan restaurant els exteriors de les antigues naus, els blocs d’oficines i els edificis auxiliars.

Pressupostos participatius

D’altra banda, es destinarà una partida de 50.000 euros a les propostes ciutadanes que seran votades pels mateixos veïns en un format de pressupostos participatius.

El ple municipal també va aprovar algunes transferències de crèdit dels comptes del 2020. Una d’elles correspon a la reforma del Centre Cívic, amb un import de 70.000 euros. Aquestes obres no es podran dur a terme fins l’any 2023, ja que la subvenció concedida no es fa efectiva fins llavors.

Comentarios
Multimedia Diari