'La gent del Serrallo ha dit prou al clima d'inseguretat'

Entrevista. David Martín, President de l’Associació de Veïns del Serrallo

14 febrero 2018 10:44 | Actualizado a 14 febrero 2018 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa mesos, el Serrallo es queixa d’inseguretat davant la presència de determinats grups de joves i persones okupes. Dilluns, membres de la nova junta de l’associació de veïns es van reunir amb Serveis Socials de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i Mossos per mirar d’afrontar el tema. Hi haurà més presència policial i es contactarà amb els bancs que tenen pisos ocupats per saber si han presentat denúncia.

Realment està tan malament el Serrallo en qüestió de seguretat?

El que succeeix al Serrallo passa a altres zones de Tarragona. Des de fa uns anys hi ha una percepció d’una inseguretat i uns determinats focus conflictius que no hi eren. Crec que nosaltres el que hem fet es donar veu a aquesta situació. No dic que aquesta problemàtica sigui més gran que a altres llocs. La gent del barri ens ha dit no ens agrada i que no volem aquesta situació.

Què n’espera, de la reunió d’ahir?

Era un primer contacte. Inicialment vam dir que no donaríem cap pas sense parlar amb les institucions, com l’Ajuntament i els cossos de seguretat. Ells ens van demanar que els expliquéssim la situació que hi havia al barri. D’ells esperem una resposta i fer allò que sigui necessari per poder erradicar aquest problema. Ens hem emplaçat per d’aquí a dos mesos per tenir-ne una nova.

La gent té por?

De tant en tant es produeixen alguns fets i episodis. Sí, tenim certa por i inseguretat, perquè amb aquesta freqüència d’episodis no n’havíem tingut mai.

On es genera aquesta inseguretat?

Hi ha determinats focus que generen una certa inseguretat, com ara algun bloc d’habitatges i algun bar.

En els darrers mesos s’ha resolt quelcom?

De forma continuada hi ha presència policial al barri, i quan se la reclama també. Hi ha una certa sensibilitat per part de l’Administració envers el barri. Sabem que no és senzill, hi ha una normativa legal, uns drets que tenen les persones, etc.

Hi ha tràfic de drogues a petita escala?

La violència i la inseguretat ve acompanyada de determinades conductes delictives. Sí que hi ha drogues.

Però el que vull recalcar és que aquesta gent problemàtica no és ni un u per cent de la gent del Serrallo. El Serrallo continua sent un lloc meravellós, on la majoria de la gent viu normal, que segueix participant de la vida associativa i cultural.

Comentarios
Multimedia Diari