La iMAGInada que engresca

En la seva vuitena edició la iMAGInada, que il·lusiona i es consolida, s'ha convertit en l'acte central de les festes de Sant Magí. Més de 80 voluntaris i 100 activitats han omplert el Camp de Mart

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Aquest és el meu primer any com a voluntària de la iMAGInada» explica la Laura mentre omple gots de cervesa i refresc pels assistents que han vingut a degustar les especialitats dels food trucks, novetat d’aquest any, que amplia l’oferta gastronòmica i inclou la cuina vegana. «Em van proposar la idea de participar en un espai organitzat per joves i pensat per a tothom, on el debat i el diàleg són els pilars fonamentals això com la lluita, la consciència i l’oci alternatiu».

Pels camins del Camp de Mart hi desfilen famílies amb nens, parelles, colles d’amics i curiosos, que s’acosten per conèixer que s’hi fa als tallers organitzats i quins productes venen les paradetes. De fet, ara ja són ben pocs els tarragonins que no coneixen la iMAGInada, però passejar pel Camp de Mart és cada any una sorpresa per la varietat d’activitats, xerrades i tallers que s’hi ofereixen.

Les activitats són d’allò més diverses com el taller d’elaboració de pa, que s’ha consolidat entre els més petits amb la col·laboració de Cingle Vermell, o el de construcció sostenible amb canya i bambú, per aprendre a construir amb elements naturals que tenim al nostre abast, que oferirà l’Associació Permacultura Les Esplanes.

A més a més d’activitats dirigides a un públic de totes les edats, com el taller per conèixer els beneficis de l’educació assistida amb gossos, posar-se a la pell d’una persona amb discapacitat pujant en una cadira de rodes o el taller d’escriptura i henna, que organitza HAMMADA, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí.

Del Pirineu d’Osca

L’Adriana i en Ricard viuen al Pirineu d’Osca, on cultiven plantes i treballen en l’elaboració de remeis i cosmètica natural, i han vingut fins a Tarragona per exposar els seus productes EcoMerci i participar en la iMAGInada.

«En Ricard va trobar l’esdeveniment per internet i no ho vam dubtar ni un segon». L’Adriana explica que és el seu primer any, però que només arribar ja es nota que la iMAGInada és diferent de tota la resta de fires perquè va molt més enllà. «Aquí no es busca el benefici econòmic, sinó compartir coneixements i experimentar amb els tallers».

Des de l’organització ja els han proposat realitzar un taller d’elaboració de sabó. «La nostra feina és itinerant, però com més ens apropem a les grans ciutats, més notem el desconeixement de les propietats curatives de les plantes». Un dels mons que en aquesta edició ha portat la iMAGInada a Tarragona. Aquest any la temàtica de la iMAGInada és marinera. Els arbres estan guarnits amb motius del mar com les àncores, que decoren l’espai de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna, que ofereix activitats per als més petits i ja fa quatre edicions que hi participa.

La iMAGInada, un espai del poble i per al poble, que engresca i es consolida en la seva vuitena edició. Un espai per la llibertat d’expressió que s’ha convertit en l’acte central de les festes, gràcies a les ganes i la dedicació dels voluntaris i organitzadors.

Comentarios
Multimedia Diari