La inauguració del Parc infantil del Bassal i el concert de Blaumut fan vibrar els veïns de La Pobla de Mafumet

La litúrgia del 2 de febrer, el sopar de germanor i el segon Campionat de pàdel i bàsquet 3x3, principals atractius de la recta final de la Festa Major

29 enero 2018 19:23 | Actualizado a 29 enero 2018 19:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si l’èxit d’una celebració es mesura pel volum d’assistents a la mateixa, la Festa Major de La Pobla de Mafumet va camí de ser històrica, tota vegada que aquest passat cap de setmana ha aconseguit omplir de públic els diferents actes programats.

Així va ser dissabte, quan més de 170 veïns de La Pobla van anar fins a les instal·lacions de Dow per acudir, un any més, a la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó.

L’estada dels veïns de la Pobla a Dow també va incloure una visita guiada a les instal·lacions de la companyia, així com diverses explicacions sobre les fites assolides i els propers objectius de Dow.

D’altra banda i per a aquells que van optar per romandre a La Pobla, dissabte al migdia es va programar un espectacle infantil, amb la representació de diversos contes per a tots els gustos. L’activitat va prosseguir a la tarda amb el correfoc protagonitzat pel Ball de diables Els 7 Pecats Capitals de La Pobla, els Banyuts del Casal de Llavaneres i els diables Aristois.

I ja a la nit va arribar un dels moments estel·lars d’aquesta Festa Major d’hivern 2018, quan el públic va omplir el Casal Cultural per gaudir amb el concert de Blaumut. Durant dues hores, la reconeguda banda va oferir un espectacle exquisit, carregat de qualitat musical i que va encisar els espectadors.

Així es va arribar a la jornada de diumenge, que al matí va comptar amb diversos actes d’interès per als habitants de La Pobla. La timbalada a càrrec del Ball de diables Els 7 Pecats Capitals va recórrer els carrers del poble per despertar el veïnat, mentre que l’activitat es va traslladar posteriorment als jardins del Pavelló, on hi van conviure dos clàssics festius: la trobada d’intercanvi de plaques de cava, que va assolir la seva onzena edició; i el mercadet d’objectes de segona mà.

Ambdues activitats van rebre un degoteig constant de visitants, mentre que al migdia tothom es va concentrar al Parc infantil del Bassal. Ubicat al pati de l’antiga escola, aquest nou equipament per al lleure infantil va ser estrenat amb una gran festa on no hi va faltar de res: pintacares, xanquers, coca amb xocolata, llaminadures, música, la presència de personatges infantils tan estimats com són els
Pikamask i diferents membres de Barrio Sésamo, així com el Sr. Columpio i Toy, que van exercir com a mestres de cerimònies d’un esdeveniment molt animat en què un dels nadons més petits del poble va tallar la cinta inaugural del parc, donant pas a una solta de fins a 500 globus molt especials, ja que contenien llavors. Segons va explicar l’alcalde pobletà, “els globus s’enlairaran i volaran lluny d’aquí.

I quan esclatin, les llavors cauran i donaran lloc a nous arbres. Així, l’esperit d’aquest parc i els valors infantils també arribaran molt lluny i permetran crear noves zones verdes ”.

Val a dir que La Pobla compta actualment “amb més de 600 infants menors de 10 anys”, tal i com va explicar Joan Maria Sardà, qui també va aprofitar l’ocasió per anunciar la futura construcció d’un “parc per a adolescents, que ubicarem al costat de les piscines municipals ”.

Acabat l’acte protocol·lari i la solta de globus, els infants van agafar tot el protagonisme, ja que van ser ells els encarregats de desembolicar els diferents elements de joc que inclou aquest nou parc infantil.

Finalment, l’oferta festiva es va veure completada ahir a la tarda amb el concert de Festa Major, amenitzar per l’orquestra Montgrins.
La Festa Major afronta la seva recta final D’altra banda, cal destacar que els habitants de La Pobla ja es preparen per acomiadar la seva Festa Major, que encara reserva propostes molt especials fins que, el proper diumenge, doni per finalitzat el programa d’actes.

Per començar, aquest dimarts té lloc la fase final del torneig de petanca del Lledó, organitzat pel Club de Petanca La Pobla de Mafumet. L’activitat prosseguirà el dia de la Mare de Déu del Lledó, el divendres 2 de febrer. La solemne missa obrirà la jornada, que prosseguirà amb la cercavila amenitzada per Bangaluru i la seva representació del festival dels colors de Punjab, la celebració de la primavera hindú.

Aquesta donarà pas al tradicional vermut popular, amenitzat musicalment per la Cobla de Reus i amb ballada de sardanes de l’Associació de Dones de La Pobla.

A la tarda, la solemne processó recorrerà els carrers del municipi i, en acabar, el cel pobletà s’il·luminarà amb el tradicional espectacle pirotècnic.

Pel que fa a dissabte, tres són les propostes festives: al migdia, al Casal Cultural amb l’espectacle infantil “La mongetera màgica”; a la tard, el correfoc i versots infantils recorreran els carrers del poble i, ja a la nit, l’atenció es traslladarà al Pavelló amb el sopar de germanor.

Finalment, diumenge tindran lloc les darreres propostes de la Festa Major d’hivern a La Pobla, amb la desena trobada de vehicles clàssics, a la zona de les moreres; el parc d’inflables per als infants, al Parc del Bassal; el segon campionat de pàdel i de bàsquet 3x3 del Lledó, al Complex Esportiu Municipal; i amb el partit de futbol entre CF Pobla i Palamós, corresponent a la 24a jornada de lliga de la Tercera Divisió, que posarà el punt i final a unes celebracions que seran llargament recordades pels habitants de La Pobla.

Comentarios
Multimedia Diari