La inauguració del pavelló de l'Espluga, a l’espera del nou Govern

L’alcalde del municipi, David Rovira, assegura que «estem a la fase final, perfilant els últims detalls de l’equipament»

15 febrero 2018 08:06 | Actualizado a 15 febrero 2018 08:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La construcció del nou pavelló de l’Espluga es troba a la fase final i s’estan perfilant els últims detalls. Les obres s’han allargat més del previst pel subministrament d’uns vidres durant el desembre i per la instal·lació d’una tanca de la pista d’hoquei que no era reglamentaria i s’ha hagut de canviar.

L’alcalde, David Rovira, assegura que «l’equipament està pràcticament enllestit però estem esperant tenir el nou Govern de Catalunya per poder tenir una data i fer la inauguració».
L’adjudicació de les obres a l’empresa es va fer efectiva en el Ple Municipal del març de l’any passat i, finalment, el projecte té un pressupost d’uns 930.000 euros.

Malgrat que el pressupost de sortida era d’1.020.000 €, l’empresa adjudicatària va fer una rebaixa de prop de 90.000 €. 
El projecte es finança amb la subvenció concebuda per l’acord de Govern del Consell Català de l’Esport l’any 2012. «Ha estat un pressupost molt ajustat, i un dels pavellons més econòmics», afegeix l’alcalde.


Demanda històrica
«Fa molts anys que parlem d’aquest projecte, i aviat veurà la llum», afirma Rovira, que afegeix que «és una promesa electoral i estem contents de portar-ho a terme». L’equipament s’ha construït a un solar de 6.079,46 metres quadrats que estava en desús, ubicat al carrer Milmanda, al costat de l’Institut Joan Amigó i del camp de futbol. L’edifici està totalment aïllat i ocupa una superfície total de 2.222 metres quadrats. 


A l’espai restant hi haurà un aparcament en bateria previst per a 57 vehicles. Pel que fa a l’espai esportiu, la pista estarà preparada per practicar-hi bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton. L’espai es completarà amb unes grades. També hi haurà vestidors i serveis per a grups, col·lectius, tècnics i àrbitres, una infermeria, un magatzem auxiliar i un altre per a material i una zona d’administració.


L’accés es farà a través del carrer Milmanda, i també s’habilitarà una entrada per a l’institut Joan Amigó i una altra per al camp de futbol.
Amb aquest equipament, l’Espluga de Francolí haurà superat una reivindicació històrica, ja que el municipi mai no ha tingut un pavelló de caràcter municipal. En aquest sentit, sempre s’ha utilitzat el pavelló del Casal, tot i que des de fa uns anys és de propietat municipal. 

Comentarios
Multimedia Diari