Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La indústria química i PortAventura consumeixen 7.000 milions de litres de les depuradores

Aquesta aigua regenerada que permet alliberar aigua per a consum domèstic. Els litres surten de les depuradores de Vila-seca i Salou i la de Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp
Depuradora d'aigua dels municipis de Salou, Vila-seca. FOTO: ACA

Depuradora d'aigua dels municipis de Salou, Vila-seca. FOTO: ACA

La Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet públiques les dades d'aigua reutilitzada per a usos industrials. Així, bona part de la indústria química instal·lada entre Tarragona, La Canonja i Vila-seca aprofita prop de 7 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada durant el 2017 (7 mil milions de litres). Això suposa un increment del 73% en els darrers cinc anys. L'altre gran consumidor és el parc temàtic de PortAventura.

Aquest recurs, surt dels tractaments terciaris de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona i és un aigua que només es destina a usos industrials i lúdics. La reutilització permet la utilització d’aigua no potable per als usos esmentats i s’allibera així cabal que es pot destinar per al consum domèstic, explica l'ACA.

Els terciaris de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona han produït durant el 2017 un total de 6,7 hm3 d’aigua regenerada, segons les dades que té l’Agència Catalana de l’Aigua .

L’aigua regenerada és el recurs que s’obté quan s’aplica un tractament més avançat de regeneració –terciari- a l’aigua ja depurada, amb la finalitat d’assolir els nivells requerits per al seu ús posterior, d’acord amb el Reial Decret 1620/2007.

Aquest volum, que es destina per a usos industrials (polígon petroquímic de Tarragona) i lúdics (PortAventura), suposa un increment del 73% en els darrers cinc anys, tal i com es pot comprovar en la següent taula:

Any

Volum d’aigua regenerada

2013

1,8 hm3

2014

3,1 hm3

2015

5,1 hm3

2016

5,6 hm3

2017

6,7 hm3

Tractament doble

En el cas de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona, a l’aigua ja tractada se li aplica un altre tractament de doble osmosi per tal d’adequar la seva qualitat a les necessitats de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona.

La reutilització permet la utilització d’aigua no potable per als usos esmentats i s’allibera així cabal que es pot destinar per al consum domèstic.

Cal tenir en compte que abans de la reutlització, els usos industrials i lúdics es satisfeien de manera íntegra amb recursos del riu Ebre procedents del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

Reutilització a Catalunya

Durant el 2017 s’han reutilitzat a Catalunya un total de 32,1 hm3 d’aigua regenerada. Aquest volum suposa un 6% més que l’any 2016. Es manté així la tendència en l’increment de l’ús d’aquest recurs, que ja en el 2016 també va suposar un increment del 4% respecte l’any anterior (2015).

Temas

Comentarios

Lea También