La instal·lació de càmeres de vigilància a Valls, amb pressupost i sense data

Reus amplia amb quatre càmeres en zones conflictives com l'eix del carrer de la Sardana i la plaça del Comte

17 junio 2020 12:45 | Actualizado a 17 junio 2020 12:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Valls vol instal·lar càmeres de vigilància a la zona del centre històric des de fa molts mesos. El projecte, pressupostat amb gairebé 18.000 euros, preveu set càmeres de seguretat ubicades al cèntric carrer de la Cort. El fet que només s’hi haguessin registrat una quinzena de robatoris en els darrers dos anys va fer que el projecte fos tombat per la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Ho considerava "baixa activitat delinqüencial". L'Ajuntament va presentar un nou expedient, el febrer d'enguany, que resta pendent de resposta. D'altra banda, Reus ampliarà amb quatre noves càmeres en punts on darrerament s'hi han accentuat els aldarulls, com l’eix del carrer de la Sardana i la plaça del Comte.

Era un compromís de l’Ajuntament de Reus davant les baralles i aldarulls que es produïen darrerament al barri Horts de Simó, sobretot de nit. El consistori acaba d’adjudicar una nova fase del pla de videovigilància que suposa la col·locació de quatre noves càmeres en aquesta zona compresa entre el carrer de la Sardana i la plaça del Comte, a la plaça de Teresa Miquel Pàmies, i al carrer de Pròsper de Bofarull. Segons el consistori, es persegueix el doble objectiu d'incrementar la sensació de seguretat i d'evitar fets incívics i delictius.

També es preveu adquirir una unitat mòbil autònoma de videovigilància itinerant. La distància màxima que ha de cobrir cada càmera és de 100 metres, a excepció de la unitat mòbil, que haurà de ser d’almenys 10 metres. El contracte s'ha adjudicat per un import de 25.000 euros a l’empresa IRD Telecomunicaciones SL. El mateix contracte preveu dotar les instal·lacions de cobertura de wifi públic. En paral·lel, l’Ajuntament ja està tramitant les autoritzacions pertinents amb la Comissió per instal·lar més càmeres en altres zones de la ciutat.

A Valls, a l’espera

Si a Reus hi ha càmeres des del 2015, a Valls estan a l'espera. L’Ajuntament va presentar al febrer un nou expedient més exhaustiu i complet, després que el primer fos desestimat per la Comissió. No va autoritzar el projecte, al·legant qüestions tècniques i el volum poc rellevant de denúncies per robatori -vuit robatoris comesos l’any 2018, i set el 2019. En resum, entenia que no quedava justificada la videovigilància al carrer de la Cort.

Segons explica a l’ACN el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Valls, Enric Garcia, el nou expedient fa més incís en l’afluència i activitat al carrer on es volen posar les càmeres, un vial molt transitat, amb prioritat per als vianants i històrica presència de comerç local. Aquest carrer, que neix a la plaça del Blat i acaba a la del Pati, té molt pes en festivitats com la Calçotada, la Firagost o les diades castelleres de Sant Joan i Santa Úrsula.

En l’expedient també es va incloure el volum d’incidències que s’hi registren -a part dels robatoris-, contextualitzant el paper de Valls com a capital de comarca, més enllà de termes exclusivament de seguretat. “Ara estem a l’espera de la comissió i obtenir el permís”, conclou el regidor. Aquest òrgan es va reunir l'últim cop el 29 de gener. La crisi de la covid-19 ha encallat el projecte de videovigilància a Valls, que s’allarga i continua sense data.

Comentarios
Multimedia Diari