La jutgessa imputa Ballesteros pels rellotges de la FMC

Juntament amb 19 alcaldes i regidors més. L'alcalde de Tarragona assegura que no ha rebut mai ni rellotges ni sobresous, i que no està imputat per aquest afer

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La jutgessa del 'cas Mercuri' ha imputat 20 alcaldes i regidors -alguns dels quals ja no estan en el càrrec- pels rellotges que l'expresident de la FMC Manuel Bustos hauria regalat el 2011 a alcaldes i regidors i que s'haurien pagat amb fons de l'entitat. Entre els imputats hi ha els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el de Cornellà, Antoni Balmón, i l'exalcaldessa de Badalona Maite Arqué, segons fonts judicials. Manuel Bustos ja va ser imputat per aquesta qüestió el gener passat per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Ara, la jutgessa ha imputat alguns dels càrrecs que presumptament haurien rebut aquests rellotges, tot i que no els que estan aforats. Tots els vint imputats, que eren membres del Consell Nacional de la FMC el juliol del 2011, estan citats a declarar davant de la jutgessa el 19 i 20 de març i el 8 i 10 d'abril.

En un comunicat, la FMC ha assegurat que els membres que han estat citats per raó de la seva pertinença al Consell Nacional "mai han percebut cap tipus d'emoluments en funció, precisament, d'aquesta responsabilitat com a membres" d'aquest òrgan de govern. La federació ha reiterat la seva absoluta disposició de col·laborar amb la justícia en tot el que sigui necessari, "confiant en què la justícia actuï amb la major diligència i celeritat possible, per tal de dilucidar i aclarir els fets".

En una línia similar s'ha expressat l'alcalde de Tarragona. Josep Fèlix Ballesteros ha manifestat avui en declaracions al Diari la seva "completa predisposició a col·laborar amb la justicia", alhora que ha reiterat "no haber cobrat absolutament res" per part de la federació, tal i com ja va exposar davant la jutgessa el passat 4 de setembre. Aquell dia, el màxim representant municipal, que està imputat en el cas des del mes de juliol, va mostrar a la magistrada un certificat firmat pel secretari de la Federació de Municipis, Adolfo Moreno, en el qual aquest certifica que Ballesteros no va cobrar res per part d'aquest organisme. Per altra banda, el batlle afirma que per la qüestió dels rellotges no es troba imputat, si no que tan sols ha estat citat per la jutgessa. 

La magistrada va imputar Bustos el gener passat en considerar que hi ha indicis suficients per investigar si Bustos va fer comprar, amb fons de la FMC, una setantena de rellotges Calvin Klein valorats en 200 euros cadascun per regalar a regidors i alcaldes el 2011. Bustos es va negar a declarar sobre aquesta qüestió davant de la jutgessa, tot i que el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sabadell, Lluís Monge, actuant com a portaveu, va justificar-ne la compra com a "publicitat i propaganda" i va negar que es compressin amb fons de formació. També va afirmar que es tracta de regals institucionals que s'han fet tradicionalment i que "no es tracta d'un regal de luxe".

La jutgessa també va citar a declarar l'exsecretari de la FMC Adolfo Moreno, que tampoc va declarar, i el comptable, que va defensar la legalitat de la compra dels rellotges. Segons fonts judicials, el comptable va defensar que, segons el pla general de comptabilitat, es contempla que els obsequis institucional s'ha de fer constar a l'apartat de Publicitat, propaganda i relacions públiques, i que així ho va fer.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari