Recomanacions Gurmet de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades

06 abril 2019 15:16 | Actualizado a 06 abril 2019 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coca de  cireres. Una delícia del Baix Camp de cara al Corpus

La coca amb cireres és una coca típica del Camp de Tarragona i el costum de menjar-la és molt destacat a Reus i la comarca del Baix Camp així com a la ciutat de Tarragona, llocs on es menja per Corpus. La coca s’elabora i es consumeix durant els mesos de maig i juny, època natural de les cireres. Durant aquesta diada, a les ciutats es festeja amb els gegants els quals surten encapçalant la processó i es passegen pels carrers. Avui en dia es compra a la pastisseria o al forn però, en els seus orígens, la gent que tenia cireres de casa les portava al forn perquè les posessin al damunt de la seva coca, igual que amb la de recapte.

 

Cap de ruc criança. L'essència intensa del Montsant 

 

Fet amb les varietats carinyena (samsó) i garnatxa negra, aquest vi de la DO Montsant és atractiu i d’intens color grana. Aromes a fruites vermelles àcides i madures amb un suau matis a roure. Fresc i viu en boca amb un bon final intens i aromàtic. Cap de Ruc Criança marida perfecte per a carns i civets. També amb fumats i formatges grassos.

 

Salsa romesco. L'acompanyant estrella del Camp de Tarragona

El romesco és el plat més tarragoní que podem trobar al Camp de Tarragona. És una salsa freda que es fa servir d’acompanyament d’entrants, de peix, marisc, carns i sobretot calçots. Diuen els antics que el romesco va néixer a les barques del Serrallo, està documentat a principis del segle XX, amb els ingredients que llavors tenien a l’abast: alls, pa sec, pebrot sec, oli, sal i vi, amb els quals feien una picada amb el morter que sofregien a la cassola, afegien el peix que pescaven i feien el suquet que anomenaven romesco. Sigui com sigui, avui en dia és un dels productes més populars de la nostra gastronomia.

 

Comentarios
Multimedia Diari